Mikica Vesnić: „Idemo po prve bodove!“

U ranim jutarnjm satima u utorak, karavan tima ASK Sport auto Vesnić kreće na 1.700 kilometara dug put do francuske staze Pol Rikar, smeštene između Tulona i Marseja. Na njoj se nastupajućeg vikenda voze prve dve od deset trka Evropskog kupa turing automobila 2014.

Milovan Mikica Vesnić boriće se za zvanje najbržeg u najbrojnijoj, TC2 klasi, u kojoj pored njega nastupa još desetoro takmičara iz Švajcarske, Češke, Slovačke, Mađarske, Bugarske i Turske.

Na listi prijavljenih za prvu ETCC rundu nalazi se ukupno 30 trkača. Pošto svi voze zajedno, a boduju se za četiri različite klase, gužva na stazi i zanimljive borbe garantovani su od prvog metra.

„To što u sezonu ulazimo relativno nepripremljeni samo je naš problem i ne predstavlja nikakvo opravdanje. Iskreno, nisam navikao da sve radimo u poslednji čas, ali neke stvari su bile van naše moći i izmakle su kontroli. Kako god, i tim i ja smo maksimalno motivisani i daćemo sve od sebe. Ja ću se iskreno truditi da vozim pametno i pre svega dovezem auto do cilja. Rezultat je bitan ali svakako nije u prvom planu. Konkurencija je jaka i uigrana, ali im neće biti lako s nama, jer verujemo u sebe i pored toga što nam je ovo debitantska sezona u ETCC-u. Siguran sam da ćemo im „otkinuti“ parče bodovnog kolača,“ poručio je Vesnić pred polazak za Francusku.

Prva ETCC runda 2014. vozi se zajedno sa drugom rundom Svetskog prvenstva turing automobila. Program Evropskog kupa podrazumeva dva testa u petak, trening i kvalifikacije u subotu, a u nedelju se voze vorm-ap i dve trke, sa startom u 10:05 i 11:15.

Startne pozicije u trci 1 određuje rezultat kvalifikacija. Plasman u trci jedan – uz inverzni raspored najboljih osam u njoj (bez obzira na klasu!) – daje startni raspored za trku 2.

Snimak trka treba da bude prikazan u utorak, 22. aprila, na Eurosportu 2, dok se vremena sa treninga i trka celog vikenda mogu pratiti na portalu: mstworld.com.