Mikica Vesnić, vikend za zaborav

Iz problema u problem – tim rečima ljudi iz tima ASK Sport auto Vesnić opisuju prvi trkački vikend Milovana Mikice Vesnića u ETC kupu.

Napori koje je ekipa u subotu uveče ulagala da poboljša svoj BMW 320si pred nedeljne trke i bukvalno su pali u vodu kada je počela kiša, po prognozi prvobitno najavljena za nedeljno popodne. Automobil se u takvim uslovima u trci 1 pokazao toliko neupravljivim da se i osmo mesto u klasi može smatrati određenim uspehom.

„Radili smo tokom cele noći i BMW podesili, ovoga puta prema našim idejama i dugogodišnjem iskustvu. Ono što smo vozili prethodna dva dana po savetu inženjera nije davalo rezultate, pa smo želeli da u glavi raščistimo ko je u pravu. Jutarnji vorm-ap od petnast minuta bio je i jedini test. Nažalost, kiša je sve pokvarila a vremena za dodatne prepravke nije bilo. Prvu trku, koja je bila prepuna incidenata, vozio sam bukvalno da preživim, a vožnja je više podsećala na disciplinu drift. Između trka odlučili smo da drugi put ne izlazimo na stazu, jer nismo mogli  gotovo ništa da dobijemo, a mogli smo sve da izgubimo. Ovaj vikend ćemo pokušati da zaboravimo, a već imamo plan za nastavak. Nadamo se ostvarljiv, ali o tome više kada se vratimo kući, sednemo i sve dobro izanaliziramo,“ poručio je Vesnić iz Francuske.

2 Comments

  1. Kakvi su to inzenjeri. Ma motka njima treba. Kao da rade za dzabe. Pa i da rade za dzabe to nema smisla i opravdanja. Pa nemamo mi 100 trka ove sezone pa da se oni zajebavaju.Mikice moze to bolje bez njih ne arci pare za dzabe.

  2. Katastrofa! Od ekipe iz Gorjana sam očekivao mnogo, mnogo više. Još se to da ispraviti. puno sreće!

Comments are closed.