Milan Vuković pobedio u prvoj trci na Red bul ringu, na podijumu Kirher i Milenko Vuković

Vozač “reno megan” Milan Vuković trijumfovao je na Red bul ringu u prvoj trci trećeg trkačkog vikenda TCR Istočna Evropa.

On je juče osvojio pol-poziciju, ali je loše startovao i široko ušao u prvu krivinu. Međutim, uspeo je da iskontroliše auto i zadrži vođstvo. Kirher je ostao na drugoj poziciji, dok se Homola probio na treće ispred Milenka Vukovića.

Odličan start imao je i Germandi, koji je nadoknadio jednu poziciju i bio peti u trenutku kad je Adamek zaustavio auto na startno-ciljnom prvacu, pa je na stazu izašlo sigurnosno vozilo.

Redari su ekspresno sklonili Adamekov auto, a Kirher je odmah napao Milana Vukovića. Njegov otac Milenko se na restartu vratio na treću poziciju, a Homolu je počeo da pritiska Germandi.

Kirher je narednih nekoliko krugova držao mlađeg Vukovića na nišanu, svega oko pola sekunde iza, ali je Švajcarac našeg porekla uspevao da odmakne u krivinama.

U drugoj polovini sprnta žestoka borba razvila se na nižim pozicjama, Čepijel je nekoliko krugova pokušavao da savlada Pošika za 8. poziciju i na kraju uspeo.

Istovremeno je Milan Vuković dodatno ubrzao i odmakao Kirheru više od sekunde uz najbrži krug trke.
Na kraju je pilot “megana” trijumfovao sa 2,5 skunde prednosti ispred Kirhera i Milenka Vukovića, četvrti je bio Homola, peti Germandi, ispred Štajbela, Kadžaje, Čepijela, Pošika i Ditriha.

Drugi sprint je na programu sutra od 11.20, a o startnom rasporedu će naknadno odlučivati pobednik prve trke.