Milenko Vuković posle Milanovog trijumfa u Austriji: Danas sam najponosniji otac na svetu!

Iako nije ušao u sezonu TCR Istočna Evropa od prvog vikenda na Ošerslebenu, Milan Vuković je na Red bul ringu postao prvi vozač koji se dva puta popeo na najviši stepenik podijuma.

Mladi trkač za volanom “reno megana”, koji je konstruisao i napravio njegov otac Milenko u porodičnoj radionici u Švajcarskoj, prvo je osvojio pol-poziciju koju je kasnije pretočio u pobedu.

“Veoma sam srećan! Na početku sam se mnogo mučio sa temperaturom u zadnjim pneumaticima. Auto se klizao, posebno u prvoj krivini posle starta. Tek posle tri ili četiri kruga sve je bilo OK. Imao sam lepu bitku sa Kirherom, ali sam uspeo da ga zadržim iza sebe. U Austriji imamo benefit od kompenzacionih težina, videćemo kako će izgledati na sledećem vikendu kad dobijemo dodatni balast. Ali trenutno uživam u postignutom rezultatu i to što sam na podijumu sa svojim ocem. Neverovatno je”, ispričao je mlađi Vuković posle trke.

Njegov otac nije krio ponos i sreću zbog sinovljevih rezultata i performansi koji Milan pokazuje ove godine, iako je tek prošle sezone prvi put seo u TCR auto.

“Posle prve krivine me je udario Kadžaja i izgubio sam poziciju. Našao sam se iza Homole, ali u drugom krugu mi je davao odličnu zavetrinu. On je štitio unutrašnju putanju, ali sam ja imao drugi plan – ostao sam na idealnoj liniji i napravio bolji izlaz iz krivine, i prošao ga na pravcu. Dok sam vozio na trećoj poziciji sve vreme sam razmišljao o vodećem mestu mog sina. Da budem iskren, bilo mi je baš teško da se koncentrišem. Danas sam najponosniji otac na svetu”, kazao je Milenko Vuković.

Inače, prema pravilniku serije, pobednik prve trke odlučuje koliko vozača će ući u inverzni raspored za drugu trku. Milan je odlučio da to bude devet, pa će sa pol-pozicije krenuti Ditrih. Drugi sprint je na progamu sutra od 11.20.