Miler i Lopes kraljevi Salcburgringa

Ivan Miler iskoristio je prednost pol pozicije na trci 1 i zabeležio je treću pobedu u ovogodišnjem Svetskom ampionatu. Međutim, Francuz je bio uključen u incident na startu trke 2, zbog kojeg je morao da odustane. To je znao da iskoristi Hose Marija Lopes i serijom izvrsnih obilaženja došao je do novog trijumfa.

Ovi rezultati povećali su Argentinčevu prednost u odnosu na Ivana Milera na 41 bod, a iza njih se u poretku vozača nalazi Sebastijan Leb, koji ima samo 4 poena manje od zemljaka iz Alzasa.

186_MULLERTrka 1 pripadala je Mileru od startnog semafora do karirane zastave i u njoj je četvorostruki prvak sveta pobedio bez većih problema. Hose Marija Lopes pokušao je da isprati Milerov tempo, ali je na polovini distance napravio grešku koja ga je bacila iza Toma Koronela. Pečito nije uspeo da nađe prolaz pored raspoloženog Holađanina, dok je kao četvoroplasirani kroz cilj prošao Sebastijan Leb.

Druga trka donela je veliki incident na startu, pa je usledio polučasovni prekid. Na prilazu prvoj šikani, Ivan Miler je s dva točka sišao na travu, izgubio je kontrolu nad svojim “C-elizeom” i izazvao lančanu reakciju koja je odnela dva vozača Lade i bacila ih u zaštitnu ogradu. Posle restarta, Hose Marija Lopes je, koristeći zavetrinu na pravcima, redom nanizao Hondine vozače, što ga je dovelo do novog trijumfa. Leb nije imao oružje protiv Morbidelija, ali je dobio duel s Benanijem i trku 2 je završio sedmom mestu.

Iv Maton sabrao je utiske posle austrijske runde šampionata: “I pored činjenice da su se naši konkurenti značajno poboljšali, uspeli smo da zabeležimo dve sjajne pobede. Ivan je izveo savršenu predstavu u prvoj trci, dok ga je na drugoj ponovo zadesio maler. Na trci 2 Hose Marija Lopes iskoristio je svaki delić svog talenta i energije i maksimalno je iskoristio ekstreman aerodinamički set-ap automobila. Možemo biti veoma zadovoljni rezultatima, jer još uvek vodimo i u vozačkoj i u timskoj konkurenciji.”

citr_AUT (1)Hose Marija Lopes zadovoljan je što je uvećao bodovnu prednost u odnosu na timske kolege: “Dobro sam startovao na trci 1 i uspeo sam da na šikani ugrabim drugu poziciju. Želeo sam da što jače pritisnem Ivana, ali sam pogrešio na kočenju na prvoj krivini. Našao sam se iza Toma Koronela i nisam imao dovoljnu brzinu da ga obiđem. Zato smo odabrali agresivnija aerodinamička podešavanja za trku 2. Iskoristio sam loš start Toma Čiltona i prestigao ga. Staza je veoma uska, nema puno prostora i nisam video šta se dešavalo iza mene. Kasno sam kočio na prilazu za krivinu 1, to mi je omogućilo da preteknem još dva automobila. Posle restarta, uspeo sam da obiđem moje konkurente jednog po jednog. Odabrani set-ap učinio je moj “C-elize” izuzetnim, na pravcima sam postajao sve brži! Nisam se smirio sve do ciljne linije. Veoma sam srećan što sam pobedio na ovoj stazi koja je potpuno nova za mene.”

Ivan Miler bio je razočaran zbog odustajanja na drugoj trci: “Na trci 1 moj start nije bio savršen, ali je bio dovoljno dobar da me održi u vođstvu. Nisam puno forsirao u prvih nekoliko krugova, želeo sam da se pritisak u gumama podigne postepeno, kako bih izbegao probleme na kraju. Malo-pomalo, napravio sam prednost u odnosu na Pečita i Koronela. Čak i kada ste u vođstvu i potpuno sami, ova staza je veoma kompikovana. Na popodnevoj trci bolje sam startovao od Lopesa, sustigao sam ga, ali me je on izgurao na travu. Vratio sam se na stazu i zadobio udarac. Mehaničari su obavili odličan posao prilikom popravke automobila, ali nije imalo svrhe nastaviti trku jer sam već zaostajao jedan krug.”

citr_AUTSebastijan Leb bio je razumljivo uzdržan posle onoga što je u Austriji postigao: “U prvoj trci ključni momenat desio se na prvoj šikani. Tom Koronel prošao je pored mene i izgurao me na travu. Ne zameram mu. On nije učinio ništa nefer, tako se stvari rade na turing trkama. Izgubio sam zamah, Pečito me je obišao, a ja nisam mogao da preteknem Koronela, jer je bio brz barem koliko i ja. Odlično sam startovao na trci 2,  u prvim metrima obišao sam nekoliko automobila, ali sam se “zaglavio” u prvoj šikani i opet je Lopes uspeo da u toj situaciji profitira. Posle restarta našao sam se iza dva automobila koje je bilo nemoguće preteći na pravcima.”