Endi Priol biće mentor Kanu Enderu

Endi Priol, trostruki WTCC šampion (2005, 2006, 2007) i prvak Evrope na kružnim stazama 2004, biće mentor 17-godišnjem turskom trkaču Kanu Enderu tokom preostalih rundi Evropskog kupa turing automobila 2014, na Spa Frankoršampu i Perguzi.

Priolov boravak na WTCC i ETCC trkama na Salcburgringu očigledno se nije završio samo ceremonijalnom ulogom u dodeli trofeja na podijumu i ćaskanjem sa starim rivalima i kolegama Milerom, Tarkvinijem i Hafom, već je upotpunjen i jednim konsultantskim angažmanom.

„Kad sam upoznao Kana, prepoznao sam istu strast prema trkačkom sportu koju sam ja imao u njegovim godinama. Auto-sport je moj život i bio sam oduševljen kada me je pitao da li bih mu pomogao. Još imam žarku želju za uspesima u ovom sportu i, kao profesionalac, nadam se da ću mu pomoći da izbegne neke od zamki na putu koji ponekad ume da bude komplikovan,“ rekao je Priol za TouringCarTimes.

Kan Ender, bivši kartingaš i vozač Formule BMW, trka se u TC2 klasi Evropskog kupa turing automobila. Već sedam godina je štićenik tima Borusan otomotiv motorsport, čiji BMW 320si ove sezone vozi, a Endija Priola ubraja u svoje sportske uzore.

Ender„Za mene je prilika iz snova da savete dobijam od čoveka koji toliko zna o auto-sportu i koji se i dalje takmiči na najvišem nivou. Želim da učinim ono što je svojevremeno izveo i Priol, da pređem iz Evropskog kupa turing automobila u Svetski šampionat i ne mogu da zamislim bolji način od ovog da taj put započnem,“ prezadovoljan je Ender.

Turski vozač je sa osvojenih 13 poena trenutno devetoplasirani u TC2 klasi ETC kupa.