Miler najbrži na prvom treningu

Četvorostruki WTCC šampion Ivan Miler diktirao je tempo na prvom treningu na Međunarodnom autodromu Šangaj.

Vozač Sitroen rejsinga već je u svom prvom brzom krugu postavio najbolje vreme (1:51,060) i do kraja tridesetominutne sesije niko nije uspeo da ga nadmaši. Vreme je bilo oblačno i lako maglovito, površina asfalta donekle klizava, a prianjanje slabo. Tipično za Šangaj, najbolji rezultati uglavnom su pravljeni u ranoj fazi treninga.

Kao prvi Milerov pratilac, sa 0,213 sekundi zaostatka, sesiju je završio Gabrijele Tarkvini, dok je vodeći u šampionatu, Hose Marija Lopes bio još 53 hiljaditinke sporiji i plasirao se treći.

wtcc20141010021Pozicije u prvih deset zauzeli su i Ma, Monteiro, Leb, Čilton, Mihelis, Koronel i Benani. Ako se posmatraju proizvođači, u gornjem domu našla su se sva četiri „C-elizea“, sva četiri „sivika“ i dva „ševrolet RML kruza“, oba ekipe ROAL motorsport.

Dušan Borković izveo je ekskurziju u šljunak, odakle se izvukao uz pomoć redara i nastavio vožnju. Njegovo vreme bilo je dvanaesto, 2,086 sekundi sporije od Milerovog.

Kao i na testu u petak, Ladini trkači završili su u formaciji, ovog puta u poretku Haf  – Kozlovski – Tompson, ali tek na pozicijama 15, 16 i 17, što znači da su bili brži samo od vozača TC2T klase.

A u Jokohama trofej konkurenciji, ponovo je, kao u petak, najbolji rezultat ostvario Franc Engstler (1:56,804).