Miler: Nisam bio u najboljoj formi

Uprkos činjenici da Ivan Miler matematički još ima šanse da postane WTCC šampion, Sitroenov četvorostruki turing prvak ubeđen je da je pitanje osvajača titule već rešeno. Francuz nije zadovoljan onim što je prikazao tokom sezone i svestan je činjenice da je njegovom timskom kolegi Pečitu Lopesu potrebno samo 17 poena tokom japanske runde da bi stekao naslov.

“Borba za ovosezonsku titulu je gotova, iako predstoje još dva trkačka vikenda”, izjavio je Ivan Miler za TouringCarTimes. “Moji rezultati nisu onakvi kakvi je trebalo budu, nisam bio u dobroj formi, usput sam izgubio dosta bodova. Moram da se postaram da se to ne ponovi u poslednjim trkama i nadam se da ću sezonu završiti u usponu forme i da ću je preneti u iduću godinu, da ću biti spreman za izazov 2015”.
bigm_523_MULLERPriznajući da je sam kriv za sve što se dogodilo, Miler se osvrnuo i na malere koji su doprineli ovakvoj situaciji u šampionatu.

“Naravno, i maleri su odigrali ulogu. Četiri odustajanja koštala su me mnogo bodova, da je bilo drugačije, sada bi šampionat drugačije izgledao. Pečito Lopes samo jednom nije osvajao bodove – mene je to koštalo previše. Drugi faktor je bio taj što sam odustajao u situacijama kada sam bio ispred njega, pa ne samo da ja nisam osvajao poene, već sam ih praktično prepuštao njemu!”.

Mileru je posle trka u Šangaju bilo jasno da neće osvojiti titulu. Uprkos tome, on ne krivi timskog kolegu Sebastijana Leba za udes koji ga je izbacio iz trke 2 na Međunarodnom autodromu Šangaj.

“Prestao sam da se nadam u Šangaju, ali želim jasno da kažem da ne krivim Sebastijana za to, jer je naš kontakt bio trkački incident. Naš odnos je apsolutno dobar i siguran sam da je to jedna od situacija koja može da se dogodi kada se trkate.”

Do kraja ovogodišnje WTCC sezone u igri je još ukupno 110 poena, a Miler bi morao da nadoknadi manjak od 93 boda u odnosu na Lopesa da bi sprečio Argentinca da osvoji svoj prvi naslov.