Miler: Uradio sam koliko je trebalo za pobedu

Posle Marakeša, Ivan Miler se na Nirburgringu vratio na najviši stepenik pobedničkog postolja, zabeleživši 43. trijumf u Svetskom prvenstvu. Kada se uzme u obzir izvesno podozrenje s kojim se četvorostruki WTCC šampion odnosio prema činjenici da će se voziti na „Zelenom paklu“, kao i razočaranje koje mu je doneo neočekivani poraz na Hungaroringu, slavljenički šampanjac sa podijuma u Nemačkoj mora da ima poseban ukus.

U trci 1 Francuz je izbegao startne nevolje u koje su upali konkurenti, probio se do treće pozicije, koju je zadržao do karirane zastave. Prvi pratilac Mihelis nijednom nije bio u prilici da mu zapreti.

Zbog lake kišice na pojedinim delovima piste, u trci 2 je bilo dozvoljeno korišćenje guma s profilom, ali su svi nastupili na slikovima. Novi nadahnut start doveo je Milera sa petog na drugo mesto, iza Monteira a ispred Tarkvinija. Napad na portugalskog vozača i konačna egzekucija usledili su na najdužem pravcu, uz pomoć „hondine“ zavetrine.

888937Tijago se potrudio da održi priključak i revanšira se u finalnom krugu, ali nije mogao da prati Ivanov tempo. Da stvar bude gora po vozača „sivika“, u poslednjim kilometrima ga je sustigao i prestigao i Lopes. Tako je pilotima „C-elizea“ posle trostrukog trijumfa pripao i dvostruki, i to skoro u foto-finišu.

Prema Milerovom mišljenju, nije samo poslednji krug njegovog pobedničkog nastupa bio senzacionalan, već apsolutno svaki koji je u trkama prešao. Zasluge za slavlje u drugoj subotnjoj vožnji pripadaju vozačkoj veštini i hrabrosti, pametnoj glavi i pravom izboru u podešavanju auta.

Ivan objašnjava: „Na početku poslednjeg kruga načinio sam malu grešku na gran pri stazi i rekao sam sebi ’uspori, ostavi malo tolerancije’. Ionako niko nije mogao da nas obiđe na Nordšlajfe sekciji. Odlučili smo se za agresivan set-ap, s vrlo malim potiskom i zato je auto bio vrlo težak za vožnju u sektorima tri i, naročito, četiri. Ali, bio je jako brz na pravcu.“

78727„Međutim, u poslednjem krugu gume su se već potrošile, auto je postao komplikovaniji, pa sam uradio samo onoliko koliko je trebalo za pobedu. U poslednjoj krivini primetio sam kapljice kiše na vetrobranu, ništa nisam rizikovao i kočio sam vrlo rano, možda i prerano, ali za pobedu je to bilo dovoljno.“

Premda je Monteiro delovao kao najozbiljnija pretnja, ispostavilo se da je u poslednjim kilometrima Ivanov timski kolega Lopes imao superiornu brzinu, optimalno koristeći zavetrinu „hondi“. On se asu iz Alzasa na ciljnoj liniji približio na svega 0,173 sekunde.

Zahuktali Lopes u retrovizoru uopšte nije prijatan prizor, ali Miler tvrdi da ga scena nije uzbudila: „Ne, jer sam u prethodnom krugu video gde se on nalazi. Znao sam da je naša strategija s aeropotiskom prava i znao sam da ćemo, ostanemo li u kontaktu s rivalima na poslednjoj krivini pre izlaska na pravac, imati velike šanse da ih preteknemo. Znao sam da će „hondama“ biti teško da ostanu na trećem i četvrtom mestu.“

Sada, kada se upisao u pobednike na Nordšlajfeu, Francuz će sigurno sa manje skepse dolaziti na buduće WTCC trke na Nirburgringu, koje su u planu za najmanje dve iduće sezone. Kao slavljenik, Ivan je spreman da prizna da je dolazak u Ajfele bio pravi korak za Svetsko prvenstvo turing automobila.

648964„Mislim da smo TV gledaocima pružili dobru predstavu! Ova runda na Nirburgringu bila svakako veoma važan trenutak sezone i krajnje pozitivna za WTCC u celini, jer je stvorila medijsko interesovanje kome nema presedana.“

„Nordšlajfe je mit i otkako je WTCC najavio da ćemo doći da se na njemu trkamo, interesovanje je bilo veliko. Više je novinara nego inače i to je svakako bitno. WTCC je dobra serija sa sportskog stanovišta, s medijskog aspekta još nije tamo gde treba da bude, ali i to će doći“, zaključio je Miler.