Demustije na Nirburgringu izvezao važne kilometre

Vozač Kraft-Bambu rejsinga Gregoar Demustije završio je obe trke na Nirburgringu bez većih incidenata i stekao je dodatno dragoceno iskustvo u “ševi RML kruzu”. Iako do ove godine GT takmičar, Francuz nije poznavao Nordšlajfe, već je pre WTCC runde na njemu vozio samo prilikom kolektivnog testa krajem aprila.

Kako su kilometri odmicali tokom trkačkog vikenda Demustije je popravljao svoja vremena krugova, a osvojio je i 6 bodova za Jokohama trofej: dva u trci 1, četiri u trci 2.

U prvom subotnjem nastupu krenuo je sa 15. pozicije, učestvovao je u lančanom kuckanju, ali je stigao do cilja kao 13.

“U trci 1 sam dobro krenuo, ali sam nažalost na prvoj krivini imao kontakt sa drugim vozačem, pa mi je automobil bio malo i oštećen. Uspeo sam da poboljšavam svoja vremena i mislim da je bilo OK. Bilo je zaista sjajno voziti ovde, istinski neverovatno. Nadam se da ću narednih godina uspeti da postignem i bolje rezultate”, rekao je Demustije.

unnamed
I start trke 2 je Gregoaru bio haotičan, ipak, auto je ostao neoštećen. Demustije se našao u borbi za poziciju sa “Kraljicom ringa” Zabine Šmic. Vozeći iza nje, bio je u prilici da uči od stručnjaka za “Zeleni pakao”, a kroz cilj je prošao dvanaesti, samo 0,542 sekunde iza Nemice.

“U trci 2 sam krenuo prilično dobro, ali sam opet sve izgubio na prvoj krivini. Zabavila me borba sa Šmicovom. Ponovo sam popravio svoje vreme kruga, pa mogu reći da je vikend bio dobar. Videćemo šta mogu da uradim u Moskvi”, izjavio je trkač Kraft-Bambua po izvezenoj nemačkoj WTCC rundi.

“Drago mi je što se WTCC trkao na Nirburgringu, za šampionat je važno što se vratio na nemačko tržište”, kazao je direktor ekipe Ričard Kolmen. “Greg je obavio odličan posao na neverovatno teškoj stazi, posebno zato što je on novajlija koji ovde jedva da je imao nekakvog iskustva.”