Benani: Bio sam oprezniji

Mehdi Benani i Sebastijan Leb rejsing savladali su izazove Nirburgringa, najteže trkačke piste na svetu. Pozitivan ishod vikenda ogleda se u značajnim bodovima koje je Marokanac osvojio u Jokohama trofej poretku, pošto je u konkurenciji privatnika zabeležio i pobedu u trci 2.

Apsolutno sedmo i šesto mesto u dve trke na 25 kilometara dugačkoj stazi više su nego solidan rezultat posle teškog vikenda koje je Benani imao u Mađarskoj, a posebno ako se uzme u obzir da se Mehdi do ove godine nikada nije takmičio na Nordšlajfeu. Performanse privatnog “C-elizea” u Ajfelima, uprkos promeni motora i pomeranju za nekoliko mesta unazad, pokazuju da su i tim i vozač bili spremni za avanturu na “Zelenom paklu”.

AUTO - WTCC NURBURGING 2015 AUTO - WTCC NURBURGING 2015
“Veoma pozitivan ishod: sedmo i šesto mesto u ukupnom plasmanu, drugo i prvo u Jokohama trofej poretku”,
rekao je Benani. “Nordšlajfe mi je nepoznata staza, samo sam želeo da završim obe trke i osvojim nešto bodova. Tako se i desilo, uradili smo odličan posao. U svakoj vožnji postajao sam bolji, to pokazuje kako tim dobro radi. Oba starta sam izveo kako treba, dobro sam se pozicionirao i bio sam oprezniji u trci 2 jer nisam želeo bilo kakav kontakt ili udes. Trkanje sa Lopesom i Lebom na ovoj stazi bilo je sjajno. Ponovo smo u usponu forme!”

I tehnički direktor Sebastijan Leb rejsinga Leo Tomas nosi dobre utiske sa vikenda u Nemačkoj: “Kad se sve uzme u obzir, veoma smo srećni onim što se na Nirburgringu dogodilo. Mehdi nije mogao da učestvuje na testiranju, a morali smo i motor da menjamo. To nam život nije učinilo lakšim, ali smo prevazišli prepreke.”

“Mehdi je vozio kontrolisane trke, takav je bio celog vikenda. Jasno, mi uvek želimo više i mogli smo bolje da se plasiramo u trci 2, ali važno je osvajati bodove kad god je moguće, a to nam je uspelo. Vratili smo se tamo gde mislimo da nam je mesto, a pozicije u prvih 5 ostaju naš celosezonski cilj”, istakao je Tomas.