Lopes na sedmom nebu posle Zelenog pakla

Hose Marija Lopes došao je na Nordšlajfe kao „Airton Sena turing trka“ – tim rečima ga je nedavno opisao Tom Čilton – a sa nemačke WTCC runde odlazi s novim nadimcima: Gospodar Zelenog pakla i Gospodar Ringa.

Aktuelni prvak ima neverovatan ukupan bilans u Svetskom turing šampionatu. Vozio je dve trke 2013, prošle godine 23 (u Moskvi zbog kvara nije učestvovao u trci 2), a ove godine 8. Ukupno 33 starta, u kojima je superbrzi Argentinac zabeležio 15 pobeda. Ovogodišnji brojevi takođe su impresivni: četiri pobede od mogućih osam, tri od četiri pol pozicije i, u ovom trenutku, 50 bodova prednosti nad prvim pratiocem.

Lopes je na Nordšlajfeu ispisao novu stranicu trkačke istorije, postavši prvi osvajač trke svetskog šampionata na toj stazi posle Džekija Iksa i Johena Masa, koji su pobedili na 1000 kilometara Nirburgringa 1983. Ovim postignućem Argentinac se neizmerno diči.

850139(1)„Osećaj je neverovatan, svako želi da ovde pobedi, a ja sam to želeo više od bilo koga drugog. Znao sam da moram dobro da startujem u trci 1 i imao sam i malo sreće, jer je Valente krenuo loše, što mi je olakšalo život. Ušao sam u Nordšlajfe pokušavajući da poboljšam svoj ritam. Imao sam set-ap koji mi je omogućavao da na početku odmaknem Sebu, baš kako sam želeo, pošto on nije bio u prilici da se na dugačkom pravcu (posle Detinger visa) iskoristi mojom zavetrinom. Tu i tamo se pojavila poneka kap kiše, pa sam morao da vodim računa, ali je osećaj u automobilu sve vreme bio jako dobar.“

Važna pobeda u trci 1 donela je bodove i prestiž, ali je Lopesov nastup u trci 2 bio impresivniji za gledanje. Argentinac tu nije slavio, predugo se vozio iza sestrinskog „C-elizea“ ali, ko zna, da je ranije uspeo da prođe Maa, možda ni dvostruko slavlje nije bilo van domašaja.

Pečito je u poslednjem krugu, na najdužem pravcu posle Detinger visa odvažno i proračunato prestgao obe fabričke „honde“. Manevar je bio senzacionalan, a Hose Marija ga opisuje ovako.

367232 694451„U drugoj trci pratio sam Maa, koji je sve vreme vozio agresivno i pravio je dobar šou. Nisam mogao da ga prođem i odlučio sam da ostanem zalepljen za njega. Vozio je na limitu i nije bilo lako, jer smo se međusobno borili, što je u timskom duhu. Tako smo gubili vreme i već sam se unervozio, jer je bio poslednji krug. U jednom trenutku sam pomislio da je gotovo i mislio sam koliko će bodova više od mene osvojiti Ivan (Miler).“

Da je Ma izdržao bitku do kraja, Lopesa možda i ne bismo videli na podijumu. Međutim, čim mu se ukazala šansa za napredak, Argentinac ju je zgrabio poput predatora, mada se i sam pitao da li je prekasno.

„Kada se Ma slupao, nekoliko sekundi nisam znao na koju će se stranu odbiti i morao sam da usporim. Tu sam imao sreće, ali sam video da mnogo zaostajem i zapitao sam se da li da ostanem četvrti, ili da pokušam napad. Rastojanje je bilo veliko, tri ili četiri sekunde, ali sam počeo da forsiram. Nisam znao hoću li uspeti, samo sam pokušao da popravim svoj tempo. To nekad upali, nekada ne, a meni je upalilo i prišao sam „hondama“.

„Shvatio sam da postoji mogućnost da ulovim barem Tarkvinija. U poslednji sektor stigao sam zalepljen za njega. Mi smo imali agresivan set-ap koji nam je davao veliku krajnju brzinu. Napao sam, bilo je baš tesno – samo metar manje i ne bih ga prošao. Uspeo sam da prestignem i Monteira, koji je ispao iz Ivanove zavetrine. Fantastičan vikend, čestitam celom timu koji je ponovo bio na svom najvišem nivou. Ponosan sam što sam deo te ekipe.“

414081Uvek svestan zasluga tima, spreman da ga pohvali i prizna koliko mu duguje, Lopes mnogo vodi računa o trkačkoj istoriji, pogovovu onoj koju su ispisivali piloti iz njegove rodne zemlje. Od svesti o tome da je prvi Argentinac sa svetskom titulom posle Huana Manuela Fanđa, do detalja koji se tiču pojedinačnih osvojenih trka – nema činjenice kojom Pečito ne vlada. Tako je na konferenciji za medije odmah reagovao na tezu da je poslednji argentinski pobednik na Nirburgringu bio Fanđo 1957. godine.

„Mislim da je Karlos Rojteman bio poslednji moj zemljak koji je ovde pobedio“, ispravio je Lopes moderatora. „ Iako su ti raniji uspesi bili u Formuli 1, osećaj je odličan. Uvek je poseban osećaj kada slušate nacionalnu himnu na podijumu, a na Nordšlajfeu to znači i više. Ako postoji trka koju svako od nas želi da osvoji, to je ova. Srećan sam i dobro se osećam što mi je to uspelo.“