Miler: Vikend u Maroku mi je poremećen i pre nego što je počeo

Sitroenovom asu Ivanu Mileru malo je šta išlo od ruke u dosadašnjem toku WTCC sezone i suočava se sa dodatnim poteškoćama uoči runde u Marakešu.

Četvorostruki šampion je u Argentini posle sudara s Benanijem izleteo sa staze, dok su njegove timske kolege Hose Marija Lopes i Sebastijan Leb uživali u pobedama i sakupili su značajnu količinu bodova.

Da stvar bude gora, Alzašanin će pride morati pet mesta unazad na startu trke 1 u Maroku jer su ga sudije proglasile krivim za sudar s Benanijem na južnoameričkoj WTCC rundi. Tamošnju trku 1 jeste završio na podijumu, ali je u trci 2 izleteo s piste posle bliskog susreta sa Sitroenovim privatnikom, i morao je u boks kako bi mu mehaničari očistili travu sa rešetke hladnjaka, te je kroz cilj prošao kao 11.

Lopes i Leb su poveli u generalnom plasmanu, a Miler je na tabeli iza trećeplasiranog Tijaga Monteira.

Čitava situacija dosta podseća na njegov start sezone 2014. kad je u Marakešu odustao na trci 2, kao kolateralna šteta famoznog udesa Koronel-Benani. Miler je potom čitave sezone pokušavao da se oporavi od tog bodovnog minusa.

AUTO - WTCC ARGENTINA 2015
“Situacija je čak i komplikovanija nego prošle godine”, rekao je Miler za Motorsport.com. “Posle mog problema u Marakešu 2014, pobedio sam na sledećoj trci u Francuskoj i malo nadoknadio zaostatak. Sada, ne samo da sam ostao bez bodova u Argentini, već mi je vikend u Maroku zbog kazne poremećen i pre nego što je počeo”, objasnio je on.

“U ovoj situaciji, sa strateške tačke gledišta nema smisla da ciljam pol-poziciju u kvalifikacijama. Radije bih se plasirao kao sedmi ili osmi, kako bih bio u što boljoj poziciji na inverznom startu trke 2. Onda neću smeti da dozvolim sebi nikakvu grešku, jer je staza Mulaj el Hasan veoma opasna”, dodao je Miler.

Podsećanja radi, otkako je WTCC došao u Marakeš, Miler je tu trijumfovao samo jednom, 2012. godine u trci 2.