Mihelis: Sitroeni se mogu uloviti, ali ne u Maroku

Nije nikakva tajna da Norbert Mihelis u dosadašnjoj WTCC karijeri nije bio uspešan na stazi Mulaj El Hasan. U osam nastupa, četiri trke završio je sa mršavim poenima, a na preostale četiri beležio je odustajanja zbog incidenata ili tehničkih problema, ili nije ni izlazio na start.

Marokanska ulična pista jedna je od retkih u WTCC kalendaru koje Norbi priznaje da ne voli i da mu nikada neće postati omiljena. Mađar smatra da su trkačke putanje u Marakešu nedovoljno kreativne, da vozačka veština tu ne dolazi do izražaja i da je zbog toga snaga motora bezmalo jedini faktor od značaja.

Nije bez značaja ni sledeće. Ako Marakeš i nije prva WTCC runda, kao što je bio 2014, on se uvek vozi u početnoj fazi sezone, a to je tradicionalno period kada Zenge motorsport još dovodi u red svoju trkačku tehniku i suočava se sa dečjim bolestima odabranog automobila. Ove godine bi na tom planu stvar mogla biti malo bolja, jer ekipa nastupa sa nepromenjenom takmičarskom spravom, čije je hirove prepeglala još u 2014. i dovela je dotle da pouzdano i uspešno funkcioniše, a u međusezoni je mogla i da je usavrši.

Sve to ne mora da bude dovoljno za uspešan vikend i, zaista, Mihelis je otišao u Maroko očekujući da će se namučiti, gajeći skromna očekivanja i nadajući se tek osvajanju poena.

MOROCCO_504„Staza u Marakešu čuvena je zbog svojih dugačkih pravaca, zato na nekoliko mesta sa velike brzine morate naglo da usporite, a onda ponovo da ubrzate. To favorizuje automobile sa najsnažnijim motorima. Iako smo se na tom području mnogo popravili, u Argentini se ispostavilo da smo i dalje malo iza Sitroena kada je u pitanju snaga“, napisao je Norbi na svom sajtu, a preneo WTCC blog.

„Generalno, mislim da je, uprkos njihovoj tehničkoj prednosti, moguće pobediti dvojicu od petorice vozača „sitroena“ – Benanija i Maa – ali nažalost ne na ovoj stazi. Pošto je Marakeš lako naučiti i nije posebno zahtevan s vozačkog stanovišta, sve šanse su na strani Sitroena, koji se ističe snagom motora“, tvrdi trkač Zenge motorsporta.

Analizirajući ostale, Mihelis smatra da će Honda po snazi nadjačati Ševrolet, dok bi Lada mogla biti snaga iz drugog plana, možda kadra da prijatno iznenadi. Norbi prognozira neizvesnu borbu za pet od prvih deset mesta u kvalifikacijama, pošto je pet pozicija u top-10 ionako rezervisano za „sitroene“.