Miljković: Vozimo Grobnik i smatramo ga pripremom za TCR Evropa u Monci

I Nikola Miljković nalazi se u pulu srpskuh trkača koji će ovog vikenda nastupiti na rundi FIA Centralnoevropskog šampionata na kružnim stazama na automotodromu Grobnik.

On će se takmičiti u CEZ grupi D4 GT, u koju spada i njegova klasa D4-3500, a tu će od vozača iz Srbije biti i Zoran Kastratović i Nemanja Milovanović.

Beogradski automobilista je u ranijoj karijeri na stazi u blizini Rijeke već vozio “jugo”, “hondu” i “seat leon kup” automobile, a juče je izvezao prve trening krugove za volanom “kupre TCR”.

“Ideja o ovom nastupu potekla je od Željka Lalušića”, priča nam Zoran Miljković, Nikolin otac. “Ove sezone je Nikola vozio u domaćem šampionatu na Mišeluku, pa mu je Grobnik drugi izlazak na stazu u 2019.”

“Zadovoljni smo vremenima na treningu. Nikola je juče bio najbrži među svima koji su se pojavili na pisti, vozio je najbrži krug u vremenu 1:32, dok su ostali bili u zoni 1:34.”

“Naš automobil može da vozi i u TCR Istočna Evropa, ali smo iz finansijskih razloga odabrali da nastupimo u CEZ klasi, ipak je to dosta pristupačnije”, dodaje Miljković senior.

“Mi ne jurimo pehare, već nam je važno da uporedimo vremena krugova i da vidimo gde smo. Zato ćemo ovog vikenda staviti onoliko tegova koliko imaju “kupre” u TCR takmičenjima, iako propisima na to nismo obavezani. Klirens našeg automobila je ionako 70 milimetara, pa smo i tu po TCR Balansu perfomansi”

Nikola bi u ostatku 2019. trebalo da još dva puta izađe na pistu.

“Ako nam se planovi ostvare, do kraja godine bi trebalo da se trkamo i na Ušću, a kruna sezone bio bi nastup na finalnoj rundi TCR Evropa i TCR Istočna Evropa, u oktobru u Monci.”

“To bi za nas bilo značajno, jer bismo ovu sezonu tako završili kao i prošlu, kada smo gostovali na finalu TCR Evropa, tada je to bilo u Barseloni”, završava Zoran Miljković.