Miloradović počinje sezonu na Balatonu: Lista učesnika Klio kupa je narasla na 24, ali ja sam spremniji nego prošle godine

Foto: Darko Ilić

Srpski automobilista Petar Miloradović započinje predstojećeg vikenda svoju drugu sezonu u Klio kupu.

On će se trkati na novom mađarskom autodromu Balaton park, a za prvi vikend su prijavljena 24 automobila.

“Prošle godine sam u takmičenje ušao prilično nespreman. Uspeo sam da osvojim jedno treće mesto i posle smo se svi malo opustili, a onda je usledio udes”, kaže Miloradović za naš portal.

“Nisam poznavao auto, ali smo tokom cele zime radili na njemu, skoro svakog dana po nešto. Nedavno sam proveo tri dana na stazi Serez u Grčkoj, gde smo mnogo radili na setapu i finesama, i mislim da je taj test odlično prošao. Posle sam iskoristio “track day” na Navaku, koji je takođe bio koristan. Verujem da smo i ja i moj tim ASU Time spremni za novi izazov”.

Našem asu predstoje tri treninga u četvrtak, jedan u petak, kad su i kvalifikacije, a trke su na programu u subotu i nedelju.

“Stazu sam vežbao na simulatoru, deluje mi da je pista odlična. Videću na licu mesta kakav je asfalt i da li treba da se menja setap na autu. Za sada smo se odlučili za varijantu manje potrošnje pneumatika, sa kojim ću možda biti malo sporiji na treninzima, ali brz u samoj trci. To ćemo, naravno, menjati ukoliko uslovi na stazi to budu tražili, jer je Balaton nepoznanica za većinu trkača”, otkriva on.

Što se konkurencije tiče, u sezonu ulazi nezvanični gospodar Klio kupa Tomaš Pekarž, iskusni Miha Primožič, i nekolicina mladih trkača koji su sticali iskustvo u Tvingo kupu. Dolazi i Filip Kunčer, Crnogorac iz čuvene trkačke porodice, pa je lista prijavljenih takmičara narasla na 24.

“Konkurencija je mnogo ozbiljnija nego prošle godine, ali ja sam sada neuporedivo spreminiji nego u 2023. Od prve trke ne očekujem mnogo, ali verujem da će se cela priča uozbiljiti kad na red dođe Red bul ring”, dodaje trkač iz Topole.

“Želim da se zahvalim sponzorima koji su mi omogućili da se i ove godine nađem na internacionalnoj sceni, posebno kompaniji “Džokej”, i naravno mojoj porodici koja uvek ima razumevanja za mene i moju strast prema trkama”.

Kvalifikacije za Klio kup su na programu u petak od 11.40, prva trka je u subotu od 8.55, a druga u nedelju od 11.10.