Milovanović kreće put Balaton parka, ali još ne zna u kojoj seriji će voziti!

Srpski automobilista Nemanja Milovanović spreman je za sezonu 2024, ali i dalje ne zna gde će trkati!

On je rešio da krene put Balaton parka, gde će ovog vikenda biti bogat trkački program, ali i dalje nije siguran u kojoj će seriji nastupiti.

“Odlazak u Mađarsku je bio pod velikim znakom pitanja, iako sam svaku sezonu do sada počinjao iz Mađarske. Balaton park je nova staza, na kojoj valja mnogo trenirati i naći pravi setap, ali to nije bio najveći problem”, otkriva Milovanović za naš portal.

“Moj “hjundai i30 N” je potpuno spreman. Tokom zime smo zamenili skoro sve delove, uključujući i motor i potrošeno je mnogo novca. I onda je sada glavni problem budžet. Razmišljao sam da se možda takmičim i u brdskim trkama, ali ni za to nemam dovoljno sredstava”.

Naš as dodaje da, uprkos problemima, želi da nastupi pod zastavom Srbije na međunarodnoj sceni.

“Doneo sam odluku da krenem na Balaton i da na licu mesta odlučim šta ću da vozim, u zavisnosti od finansijske konstrukcije. U opticaju su TCR Istočna Evropa, CEZ i Otvoreno prvenstvo Hrvatske, jer se sve tri serije voze ovog vikenda. Kakva god odluka bude doneta, svakako ću dati sve od sebe da vikend odvezem na najvišem nivou”.

“Teško mi je što prvi put u karijeri nemam siguran plan za sezonu, ali mogu da potvrdim da ću se pojaviti na nekoliko trka van naše zemlje i sigurno na jednoj u zemlji”, završio je Milovanović.