Vesnić na pol poziciji u Mađarskoj, Pešović startuje treći

Milovan Mikica Vesnić osvojio je pol poziciju na kvalifikacijama za inauguralnu trku FIA CEZ šampionata na Hungaroringu, dok je drugi vozač EKO rejsinga Rudolf Rudi Pešović obezbedio startno mesto tri.

Prvi takmičarski dan na Hungaroringu prošao je više nego dobro za vozače EKO rejsing tima. Vesnić je za volanom „voksol vektre STW“ zabeležio ubedljivo najbolje vreme, sa 1,963 sekundi prednosti ispred najbližeg konkurenta. Pešović je u svom BMW-u 320si postavio treći rezultat sesije i zaokružio odličan rezultat cele ekipe.

Tokom prvih petnaestak minuta kvalfikacija, vozači su isprobavali svoje i limite automobila, da bi nakon odlaska u boks i promene pneumatika pokazali svoj pun potencijal i već na samom startu se nametnuli kao najveći favoriti prve CEZ runde, ali i celog Centralnoevropskog prvenstva.

2015-04-23 16-00-11 2015-04-23 15-59-58 (3)„EKO rejsing tim postigao je izvarendan rezultat na prvim kvalifikacijama. Uz malo sreće, i sutrašnja trka će proći u ovakvom stilu. Automobili i ekipa funkcionisali su fantastično nadam se da će tako biti i na prvoj trci. Na Rudiju i meni je sada samo da završimo započeto“, izjavio je Vesnić posle kvalifikacionih vožnji.

„Iskren da budem, iznenadio sam pomalo i sebe, ali i tim. Danas sam prvi put vozio na novim danlop pneumaticima, što je kao rezultat donelo odlično treće vreme. Nadam se da ćemo sutra stići do cilja i uzeti prve bodove“, rekao je Pešović.

4 Comments

  1. Odlicno zapazanje i sramotno je da skoro niko u izvestajima nije pomenuo Kastra koji sa drugim vremenom, izgleda nije interesantan delu “objektivnih” sportskih novinara.

    • Tekst sa CEZ-a je saopštenje EKO rejsing tima, a gospodin Kastratović nije najavio svoje učešće u Mađarskoj, niti je odgovorio na naše poruke posle kvalifikacija. Ukoliko se išta na tu temu promeni, bićemo “objektivniji”. Hvala što nas pratite. Pozdrav, Serbiaring tim

  2. Shvatio je Vesnic da bez vectre je nemoguce pobjediti pa opet se vratio na sampionski auto!!!!

Comments are closed.