Milovanović odbranio titulu u CEZ: Žao mi je što nisam uspeo da odvezem i jednu TCR trku za kraj

Srpski automobilista Nemanja Milovanović odbranio je titulu Centralnoevropske zone šampionata na kružnim stazama.

On je na poslednjem trkačkom vikendu sezone u Mađarskoj u svojoj “kupri” osvojio jedno drugo i jedno prvo mesto i tako obezbedio naslov u čudnoj i skraćenoj sezoni diktiranoj pandemijom koronavirusa.

Na Hungaroringu je u njegovoj klasi bilo prijavljeno sedam trkača, ali su Hrvati odlučili da se ne boduju za CEZ već samo za šampionat svoje zemlje, pa ih je ostalo četiri.

“U prvim kvalifikacijama smo promašili i setap i gume i nekako sam uspeo da osvojim drugo startno mesto. U trku sam ušao sa istim gumama, ali smo radili na automobilu i to se isplatilo. Moj glavni konkurent i ja smo se triput obilazili i kroz cilj prošli takoreći poravnati, on ispred mene. Posle sam dobio kaznu za nepoštovanje granica staze, ali mi to nije ugrozilo podijum”, priča Milovanović.

Posle razgovora sa organizatorom dr Jozefom Krenekom, plan je bio da u nedelju odveze CEZ, a posle toga da se priključi TCR Istočna Evropa, što je Nemanji i bila želja i pre odlaska u Mađarsku.

“Krenek mi je izašao u susret i ponudio da vozim sa starim gumama, koje mi je Milovan Vesnić velikodušno dao. Međutim, pala je kiša, pa nisam mogao da vozim na tim slikovima, a sa ograničenim budžetom sa kojim sam krenuo u Mađarsku nisam mogao da priuštim gume za kišu, pa je plan propao”, nastavlja naš trkač.

Za drugu trku u CEZ Milovanović je osvojio pol-poziciju i bez mnogo muke uspeo da upiše pobedu.

“Svi već znaju da volim da se trkam po kiši i videlo sam da sam brz. Uspeo sam da budem konkurentan sa GT automobilima, ali sam u žaru borbe malo izleteo sa staze, pa sam se primirio. Ostali smo Kastratović i ja, trudio sam se da budem fer i da ne izazovem neki incident, uhvatio sam svoj ritam i nisam hteo mnogo da forsiram. Pohvalio bih i Kastra, zaista je sjajno vozio po kiši”.

Da je Milovanović imao odličan tempo, pokazuju i vremena krugova koja su bila u top tri takmičara u TCR Istočna Evropa.

“Žao mi je što nisam vozio TCR za kraj, ali sam srećan što sam uspeo da odbranim CEZ titulu. Nadam se da će sledeće godine biti rešena situacija sa koronavirusom i da će ponovo biti više vozača u obe serije. Rano je da govorimo o tome gde ću voziti, to najviše zavisi od sponzora, ali i od kako će sve to izgledati 2021.”, završio je novi-stari šampion Centralne Evrope.