Milovanović posle kazne na kvalifikacijama dva puta trijmfovao na Hungaroringu

Srpski automobilista Nemanja Milovanović završio je prvi vikend sa novim autom “hjundaijem i30 N” na Hungaroringu sa dve pobede u Hrvatskom prvenstvu.

On je osvojio obe pol-pozicije, ali je nakon kvalifikacija bio kažnjen, pa je u oba sprinta ušao sa trećeg startnog mesta.

Naš as je posle odluke sudija bio revoltiran, a kaznu je smatrao nepravednom jer je izrečena “odokativno”.

Ipak, naš Nemanja je na kraju trijumfovao u obe trke, a ono što je najvažnije, izvezao je prve trkačke kilometre u automobilu koji nije ranije vozio.

“To je bio jedan od najnapornijih i najnapetijih trkačkih vikenda koji sam doživeo. Posle teških uslova na stazi u kvalifikacijama, preko kazne, sve do pobede… Konkurencija je bila odlična, a moj tim zaista na nivou. Bilo je mnogo sitnih problema, prvi put sam seo u taj auto, ali sam ipak napravio 1,55:886. To je pokazatelj da napredujemo i da smo se veoma brzo privikli”, kaže Milovanović za naš portal.

“I pored kazne, i nepravednog oduzimanja pol-pozicije, imao sam odličan ritam u oba sprinta. Prvu trku sam vozio sa dozom rezerve, jer sam imao manjih problema sa kompjuterom menjača. Do druge je moj tim uspeo sve da sanira i auto je bio u vrhunskoj formi. Bilo je malo nervoze, ali idemo dalje. Želim da se zahvalim svima na podršci, a posebno mom sponzoru brendu 365.rs”.

Milovanović će uskoro objaviti da li ostaje u Prvenstvu Hrvatske ili će se na sledećem trkačkom vikendu pojaviti u nekoj drugoj seriji.

1 Comment

Comments are closed.