Vuković: Napravio sam aktivno vešanje za “megan”, auto je sad mnogo brži i ne čudi me moj uspeh u Mađarskoj

Automobilista i konstruktor Milenko Vuković vrtio se na velika vrata na TCR scenu.

On je u “reno meganu” koji je sam proizveo proteklog vikenda na Hungroringu osvojio dva treća mest u TCR Istočna Evropa.

Istovremeno, njegov sin Milan debitovao je u Tvingo kupu i pokazao izuzetan tempo, ali se njegov prvi nastup, nažalost, završio izletanjem.

“Porodično smo odlučili da se vratim trkanju posle šest godina pauze. Odvezao sam jedan test na Hokenhajmringu kako bih uporedio vremena krugova sa svim trkačima koji su ranije vozili “megana” i bilo je veoma blizu. Unapredio sam vešanje na auto po ugledu na BTCC i argentinski TC2000, napravio sam takozvano aktivno vešanje. Auto je sada teži za vožnju, ali daje odlično prianjanje na izlazu iz krivin. Može se reći da je pomalo nemiran, ali može mnogo ranije da se se da gas na izlazu iz krivine i mnogo je veće ubrzanje”, objasnio je Vuković.

On se veoma ozbiljno spremio za sezonu 2022, a prvi rezultati govore da je uradio odličan posao.
“Smršao sam 20 kilograma i ostavio cigarete posle 30 godina pušenja. Kad su vremenske prilike dozvolile, malo sam trenirao na biciklu za kondiciju. Bio sam strog prema sebi, ali za TCR čovek mora da bude i fizički i mentalno jak”, dodao je Vuković.

On se osvrnuo i na prvi nastup svog sina u Tvingo kupu.

“Milan je veoma aktivan u našem porodičnom biznisu, to ga veoma zanima. Kad smo kontaktitali Jozefa Kreneka za Tvingo, dao nam je jedan auto da ga sredimo i tako je sve počelo. On je bio mnogo brz, samo se desio taj peh u prvoj trci, pa drugu nije ni vozio. Meni je srce bilo puno. Moram da se zahvalim Kreneku i ljudima iz Lema rejsinga, zaista su mnogo učinili za nas”, završio je Vuković.