Milovanović treći u Brnu: Izgubio sam pobedu zbog sopstvene gluposti

Srpski automobilista Nemanja Milovanović osvojio je treće mesto u prvoj trci Prvenstva Hrvatske na stazi Brno u Češkoj.

On je trebalo da startuje sa pol-pozicije, ali je napravio grešku pri izlasku na stazu, pit lejn se zatvorio i morao je da krene iz boksa.

“Hteo sam da napravim još jedan krug pre zauzimanja startne pozicije, a za mnom je krenuo i Dubreta i obojica smo ostali u boksu odakle smo i ušli u trku. Brzo sam se probio do vodećih, ali je, nažalost, na stazu izašlo sigurnosno vozilo i tako smo završili trku. Izgubio sam zbog sopstvene gluposti”, kaže Milovanović.

“Ipak, zadovoljan sam jer sam napravio najbrži krug trke, auto je bio odličan, ostao sam vodeći u generalnom plasmanu i to su dobre strane mog današnjeg nastupa”, dodaje on.

Naš as je, inače, godinama unazad imao peh u prvoj trci na češkom autodromu.

“Već treću godinu zaredom gubim vodeće mesto u prvoj trci u Brnu. Očigledno mi se ne da. Ali idemo idemo dalje, sutra startujem sa trećeg mesta. To je dobra pozicija, daje mi elan da budem još jači, lakše je kad trkač napada nego kad se brani. Motivisan sam, jer ovog vikenda vozim za mog tragično nastradalog druga Nikolu Asanovića i daću sve od sebe da sutra pobedim”, završio je Milovanović.