Šimunovič startuje drugi u Brnu: Problemi sa “kuprom” se nastavljaju, vožnja mi se svodi na osluškivanje kako auto radi

Slovenački automobilista Grega Šimunovič nastavio je učešće u Prvenstvu Hrvatske na autodromu Brno.

On je imao mnogo tehničkih problema tokom prethodne runde u Slovačkoj, posle koje je planirao odlazak na test.

“Stavili smo novi rezervoar, ali su drugi delovi za “kupru” kasnili i nismo uspeli da odemo na test. Prvi izlazak na stazu imali smo u Brnu, i problemi su se vratili. Srećom, imali smo još jedno rešenje u rukavu i promenili smo računar. Na sledećem treningu kenuo sam nizbrdo, bilo je sve super, kad je auto krenuo uzbrdo – problemi su se vratili. Nastavio sam još nekoliko krugova i bilo je sve gore”, priča Šimunovič dešavanja sa treninga.

Slovenac se zahvalio ekipi Frana Dubrete, koja je pomogla, promenjene su obe pumpe za gorivo, ali auto i dalje nije imao snagu.

“Pred kvalifikacije smo rešili da rasklopimo rezervoar i videli da je otpao prsten sa pumpe! Kad smo i to rešili, auto je konačno profunkcionisao i osvojio sam drugo startno mesto iza Nemanje Milovanovića. Iako mi beži prilično, verujem da mogu da se trkam sa njim jer moja brzina u kvalifikacijama nije baš bila realna, odvezao sam tek dva ili tri brza kruga. Iz nedelje u nedelju se bavimo tehničkim problemima, malo smo radili na setapu, a i meni se izlazak na stazu sveo na to da osluškujem kako auto radi. Potrudiću se da se opustim i da vozim svoju trku”, dodao je Šimunovič.

Za ovaj vikend je na češkom autodromu najavljena kiša, a slovenački automobilista kaže da voli da vozi po vlažnoj pisti.

“Brno je sjajna staza, trkao sam se na njoj u različitim automobilima. Klizava je i brza i nadam se da će i trkanje biti ludo”, poručio je on.

Prva trka je na programu sutra od 11.50.