Milovanović za Serbiaring: Za mene je vikend završen!

Debitantski takmičarski vikend Nemanje Milovanovića u šampionatu Centralne Evrope završen je već posle kvalifikacija.

Trkač iz Beograda u njima je postigao deveto vreme, ali u daljem programu na Hungaroringu on ne može da učestvuje. Na “hondi sivik” puklo je kućište menjača, auto je već spakovan u prikolicu i ekipa se spremila za put kući. Ova bitka je možda morala da bude predata, ali rat na evropskoj sceni tek je počeo.

“Postigao sam deveto vreme, a u stvari šesto ako ne računam “seate”, priča Nemanja za naš portal. “To je u principu ono što sam i rekao, da mi je cilj top 6 i to sam uspeo da ostvarim.”

“Vreme od 2:05,085 je izuzetno, ali desilo se nešto što nisam očekivao – puklo je kućište menjača i tu smo završili ovaj vikend. Auto dotle nije pravio nikakve probleme.”

milovanovic

Uz svu gorčinu zbog tehničkog problema, preovlađujući je utisak da je bilo lepo dok je trajalo.

“Počeo sam da osećam stazu i auto i taman sam počeo da se “uvozavam”. Staza je bila neverovatno klizava, verovatno glazura s novog asfalta još nije skinuta.”

“Vozački sam napredovao, recimo, na treninzima sam još lutao oko stepena prenosa. U kvalifikacijama sam napravio i vreme 3 sekunde brže od bivšeg vlasnika ovog automobila. Sada sam se malo i razočarao jer ne mogu da završim ovaj vikend onako kako sam planirao, ali dobro – idemo dalje, to su trke.”

Milovanović je svoje kvalifikaciono vreme postigao na već trošenim gumama – nove nije ni imao – i rezultat je utoliko zanimljiviji što je on na Hungaroringu pre toga prešao samo desetak probnih krugova u za to predviđenim terminima u sredu i četvrtak pre podne.

“Svašta se spojilo. Prvi put staza, prvi put sekvencijalni menjač, nov auto, stare gume… Bukvalno su svi vozili na novim osim mene. To nije vađenje, prezadovoljan sam rezultatom koji sam postigao, samo što na trci nisam mogao da završim kako bi trebalo.”

Kvar pretrpljen ovako rano u sezoni kompromituje početno zacrtane planove. Sledeći koraci su jasni, koliko god bili neprijatni.

“Pakujemo se i večeras ili sutra krećemo put Beograda. Već sada mislim da ćemo propustiti Red bul ring, jer je neizvodljivo da se dotle opravi automobil. Probaćemo da budemo spremni za Mišeluk.”

“Utisci su izuzetni, staza takođe, što se tiče trkanja, ovo mogu da preporučim svima, jer je doživljaj mnogo lep. Gorčina ostaje zato što sam na ovoj stazi bio nadohvat ruke da napravim uvod kakav sam želeo.”

“Imam samo jednu zamerku na CEZ šampionat – neke stvari još nisu definisane, pa se dešavaju promene u deset dana, tri dana ili pet minuta pre trke. Radi se o tome što će TCR automobili voziti sa atmosfercima od 2000 kubika, što je nerezonski. To je jedino što mi se ne sviđa. U principu, sve ostalo je za deset plus!”