Pešović za Serbiaring: Zadovoljan nisam, ali mogu bolje

Na kvalifikacijama za prvu ovosezonsku CEZ trku na Hungaroringu vozač BMW-a Rudolf Pešović izvezao je sedmo vreme i sutra će startovati iz četvrtog reda u klasi D4-2000.

Analizu tog rezultata Rudi je počeo opisom uslova na pisti: “Staza je klizava, pogotovu za BMW i pogon na zadnje točkove, koji se po tome razlikuje u odnosu na većinu konkurenata iz klase. Juče je još i padala kiša, a i površina asfalta je još masna.”

“Utisak? Nezadovoljan sam, ali mogu bolje. Pravila su se promenila pred početak sezone, opet vozimo s automobilima koji su daleko jači nego moj, ali OK. Videćemo sutra posle trke.”

rudi pesovic1

Pešovićev BMW ima 273 KS, dok najmoćniji među suparnicima imaju i 330.

“Sporiji sam sekundu u odnosu na svoje prošlogodišnje vreme, ali ima još dosta prostora“, dodaje Rudi, čiji je današnji najbrži krug iznosio 2:01,911. “Međutim, ja još ne mogu da pohvatam parametre. Ivičnjaci su mnogo viši, više ne dozvoljavaju prelazak preko njih i dosta izbacuju u odnosu na prošlogodišnje. Treba vremena da se to sve ulovi.”

“Vrlo bitni ivičnjaci izbacuju van staze ako ih zakačite, viši su nego dosad. Na primer oni na krivinama 3 i 4 lansiraju vas napolje ako ih zakačite. Danas sam zato čak opomenut crno-belom zastavom i izbrisan mi je jedan brzi krug. Navikao sam da kačim neke ivičnjake i to više ne bi trebalo da radim.”

Kao i mnogi drugi vozači, i Pešović se u napadima na štopericu susretao sa sporijim rivalima na 4,381 km dugačkom krugu u Mođorodu.

“Smetali su mi sporiji automobli, i to baš u krugovima gde sam hteo da napravim nešto ozbiljnije. Kako su mi gume bolje radile, skidao sam vreme i sa 2:04 sišao sam na 2:01,9. Možda bih sišao još malo, ali nismo radili kao prošle godine.”

“U 2015. smo vozili par krugova, a kad bi se oslobodila staza, stavljali smo nove gume i pravili smo vremena. Međutim, sada tim nema vremena da se angažuje na taj način.”

U klasi D4-2000 zajedno nastupaju i boduju se i turboprehranjivani “seati”, pa Pešović svoju trkačku kalkulaciju izvodi ne uzimajući u obzir španske automobile.

“Svako mesto u prva tri posle “seata” biće uspeh”, kaže nam trkač iz Gornjeg Milanovca, prošlogodišnji osvajač CEZ bronze, koji nastupa za ASK EKO Lein rejsing tim.