Mladen Lalušić osvojio Trofej Karlo Kiti

Mladen Lalušić, srpski vozač automobila na alternativni pogon, dobio je prestižnu nagradu, prvi Trofej „Ing. Karlo Kiti“, na gala večeri održanoj u petak u Monci.

Priznanje za uspeh koji je Mladen postigao ove godine na internacionalnom takmičenju “Zeleni hibrid kup” sa KIA BRC vozilima, u kategoriji vozača do 18 godina starosti, Laluševićevom ocu uručio je inženjer Mario Bonifacio, predstavnik Svetske automobilske federacije (FIA) i Italijanskog automobilskog kluba ACI/CSAI.

Srpski vozač napredovao  je na trkama u Nemačkoj i Poljskoj, a to je pokazao na Nirburgringu, kada je tokom čitave trke uspeo da bude ispred veterana Artura Merzarija, bivšeg vozača Alfa Romea i Ferarija.

monza1

Trofej „Ing. Karlo Kiti“ mladom Lalušiću omogućava test vožnju u poznatim svetskim vozilima na alternativni pogon GT Monte Karlo Automobili i značajna je odskočna daska u svetskom automobilizmu, ali i preporuka ozbiljnim sponozorima.

“Cilj mi je da se iduće godine uključim u GT trke vozila na alternativni pogon i stanem rame uz rame sa ostalim srpskim vozačima koji se trkaju u svetu”, kaže Lalušić, obradovan postignutim uspehom.

Trofej „Ing.Karlo Kiti“ posvećen je jednom od najvećih italijanskih inženjera koji je svoju karijeru proveo u najpoznatijim svetskim automobilskim kućama Ferari, Alfa Romeo i Monte Karlo Automobili.