Honda se trka na Nirburgringu, testira u Mađarskoj i Slovačkoj

Tokom predstojećih sedmica ljudi u fabričkom WTCC timu Honde imaće pune ruke posla. U danima koji slede, ekipa će se posvetiti testovima kako bi što spremnija dočekala azijske runde Svetskog šampionata turing automobila, ali će njeni vozači imati i takmičarska zaduženja.

Piloti Kastrol Honde, Gabrijele Tarkvini i Tijago Monteiro, vratiće se na Nirburgring Nordšlajfe, gde su krajem avgusta učestvovali na sedmoj ovosezonskoj trci VLN šampionata. Oni su tada u tandemu nastupili za volanom „honde sivik tajp R“ sa dvolitarskim atmosferskim motorom, koju je za takmičenje pripremio J.A.S. motorsport.

vln-2014-08-23-025Ovog puta, italo-portugalski dvojac takmičiće se na četvoročasovnoj trci za nagradu ADAC Barbarosa, takođe u okviru VLN serije, ali nastupa u punoj ratnoj spremi, pošto će voziti „sivik WTCC“ TC1 specifikacija. U pitanju je auto koji inače služi kao test vozilo Kastrol Honde – takmičarske WTCC sprave odavno su na putu za Peking.

Gabrijele i Tijago biće prvi vozači koji će sa aktuelnim WTCC modelom trkati na stazi Nordšlajfe, što će im dobro doći u sezoni 2015, kada Svetski šampionat turing automobila bude debitovao u „Zelenom paklu“ u Ajfelima.

Tako misli i direktor J.A.S. motorsporta Alesandro Marijani: „To će biti izuzetno korisno iskustvo, jer će našim vozačima pružiti priliku da dobro nauče pistu, ali će i ekipa moći da shvati kako treba da se pripremi za trku koju ćemo tamo voziti iduće sezone.“

2014_wtcc_argentina_ 0424 2014_wtcc_argentina_ 0357Posle nastupa na Nordšlajfe 13. septembra, ceo tim seli se na Hungaroring i na Slovakija ring, na završne testove pre odlaska za Kinu.

„Na sledećoj WTCC rundi, na Goldenport parku u Pekingu, kompenzaciona težina naših „sivika“ porašće sa 20 na 30 kilograma. To će omogućiti našim rivalima da nam se približe i zato moramo još malo da poradimo kako bismo se pripremili,“ objašnjava Monteiro. „Nedavno smo isprobali različita rešenja, ali ona nisu uvek funkcionisala, pre svega ne u trkačkoj konfiguraciji u Argentini. Zato nastavljamo da radimo i da se trudimo, želimo da budemo što je moguće spremniji za azijske trke.“