Mladenović bez plasmana u Slovačkoj, kvar pumpe na “mercedesu” ga sprečio da osvoji još jedan podijum

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović vozio je prethodnog vikenda endurans trku u FIA CEZ šampionatu na kružnim stazama.

On je na Slovakija ringu delio kokpit “mercedesa AMG GT4” sa Andrejem Makarevičem, ali se, nažalost, njihov nastup završio već u osmom krugu.

“U kvalifikacijama smo bili drugi, ali moram da istaknem da je moje vreme bilo za čitave dve sekunde bolje od onoga koje je u istom autu postavljeno prošle godine u Slovačkoj”, otkriva naš as.

“Ja sam započeo jednosatnu trku, ali se u osmom krugu auto ugasio. Pokušao sam da ga pokrenem i nisam uspeo, pa sam parkirao sa strane i sačekao da ga šlep vrati u garažu. Posle smo utvrdili da se pokvarila pumpa za gorivo. Auto-sport je takav, kvarovi se dešavaju”.

Mladenović dodaje da mu je posebno zadovoljstvo bilo što je veoma brzu drugu krivinu na autodromu pokraj Bratislave prvi put prošao brzinom većom od 200 km/h.

Našeg trkača očekuje kraća pauza, a serija se nastavlja u auvgustu na autodromu Most.

“Nosim lepe uspomene sa Mosta. Prošle sezone sam tamo pobedio u “tvingu”. Pista je izuzetno zahtevna, pa se nadam da će mi ranije iskustvo pomoći da budem dobar i u GT trci”, završio je Mali Đenka.