Mladenović bronzani u Tvingo kupu: Spreman sam za napredak, voleo bih da 2023. pređem u “reno klio”

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović privukao je pažnju već na debiju na internacionalnoj sceni, kad je prvi put seo u “reno tvingo” 2021.

On je ove godine uspeo da obezbedi treće mesto u generalnom plasmanu Tvingo kupa, iako sezona još nije gotova.

“Ostao nam je još jedan vikend na Monci, ali sam već u Slovačkoj osigurao treće mesto. Do trka na Grobnika sam imao šansu da se borim i za titulu, ali sam napravio glupost, završio na devetom mestu, a onda je druga trka bila otkazana. U Slovačkoj sam bio dobar, ali je razlika u odnosu na vodećeg velika i ne mogu više da ga stignem”, priča Mladenović.

“Ovo mi je druga godina u Tvingo kupu i sve vreme se vozim negde u prva tri. Smatram da sam mogao da budem malo bolji, ali nijanse su presudile. Nije lako biti šampion u ovoj seriji, jer se pozicije tokom svake trke neprekidno menju. Mora malo da se ima i sreće, mnogo je važan fokus i, naravno, da auto radi kako treba, to su te nijanse. Kad pogledate razlike na kraju sprinta, nas 10 ili čak 15 je u jednoj sekundi, to je uvek foto-finiš”, pojašnjava Mali Đenka i dodaje da bez podrške ekipe Lema rejsing ne bi bio tu gde jeste.

“Moram da se zahvalim Lema rejsingu, jer su mi i ove godine izašli u susret, dali su mi auto i nekoliko sponzora, tako da sam mogao na svakoj trci da imam nove gume. To mi je dalo dodatnu motivaciju da izvučem maksimum iz sebe i auta i da se borim za najviše plasmane”.

Kako se sezone svih trkačkih serija polako privode kraju, nametnulo se i pitanje budućnosti našeg mladog i talentovanog trkača.

“Voleo bih dogodine da probam “reno klio”, mislim da spreman za napredak, jer sam “tvinga” savladao maksimalno. Nadam se da ću naći sponzore i da će mi se ta želja ostvariti. Posle toga bih voleo da stignem do TCR, da vozim evropski šampionat, ali korak po korak”, dodao je Mladenović.