Mladenović dvaput trijumfovao u Tvingo kupu: Još nisam svestan kakav sam uspeh postigao

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović napravio je neverovatan uspeh u Tvingo kupu na Grobniku u Hrvatskoj.

On je za obe trke Tvingo kupa osvojio pol-poziciju i trijumfovao u oba sprinta.

“U kvalifikacijama smo moj kum Mihajlo Milenković i ja vozili u zavetrini i obojica smo napravili dobra vremena, s tim što sam se ja bolje snašao na startu. Nisam vodio baš u svakom trenutku, ali sam uvek nekako pred kraj uspevao da se odvojim”, kaže Mladenović za naš portal.

“Na stazi je bilo 32 automobila, a nas desetak se borilo za najviše pozicije. Možda deluje da sam lako pobedio, ali su razlike izmešu prve trojice na cilju bile 0,03, odnosno 0,06 sekundi. Prva trka je prekinuta pre kraja, pa se gledao poredak u prethodnom krugu. Bilo bi mi veoma krivo da sam vodio veći deo trke, a na kraju ne pobedim, međutim sve je prošlo kako treba. Prva desetorica u drugom sprintu su bila u okviru jedne sekunde, baš je bilo tesno”.

“Ja još nisam svestan kakav sam uspeh postigao, još mi se nisu slegli svi utisci. Kao što sam ranije pričao, finansije su mi bile veliki problem, ali mi je ponovo pomogao moj kum. Stvarno sam zahvalan i njemu i mom ocu, ali i Jozefu Kreneku koji mi je rentao automobil, kao i ekipi Lema rejsing, bez svih njih ne bih dva puta slušao srpsku himnu na Grobniku”.

Mladi trkač se nada da se sprski šampionat, u kojem se borti za titulu, neće poklopiti sa vikendom u Slovačkoj, ali se priprema i za novu rundu Tvingo kupa.

“Kum mi je rekao da ne brinem za troškove odlaska u Slovačku, a posle toga ostaje još jedan vikend koji će se, najverovatnije, voziti ponovo na Grobniku. Ne mogu ništa da potvrdim, rešavaćemo sve u hodu”, dodao je Mihajlo.

Mladenović je posle četiri vikenda drugi u generalnom plasmanu Tvingo kupa.

2 Comments

Comments are closed.