Šainović: Biće mi zadovoljstvo da ponovo vozim Reno klio kup u Slovačkoj

“Najbrži lekar među trkačima” Predrag Šainović završio je gostovanje u ESET Reno klio kupu na Grobniku.

Ipak, rezultat nije ogledalo perfomansi koje je on pokazao na hrvatskom autodromu, a utiske o prvom takmičenju na ovom nivou u “kliu” podelio je sa nama.

“Posle tri vikenda u “kliu” za kratko vreme imam jasnu sliku kakav je to automobil. Jeste težak za vožnju, ali je to prava trkačka mašina. Ima turbo, slikove, sekvencijalni menjač, sve začine pravog trkanja. Ja ga vidim kao sjajnu uvertiru za ozbiljno turing trkanje i dobar put ka trkačkoj karijeri u turingu”, kaže Šainović.

On sada već ima zavidnu kilometražu na autodromu kraj Rijeke, jer se tamo ranijih godina takmičio i u Tvingo kupu.
“Na Grobniku je trkanje s “tvingom” uživanje, a ovog vikenda je sa 32 automobila Tvingo kup bio najveća atrakcija.”Tvingo” i “klio” su potpuno konceptualno različite mašine i ne mogu da se porede”, rekao je naš doktor.

Što se konkurencije u sezoni 2021. tiče, na scenu je stupilo nekoliko veoma mladih i brzih momaka, koji dominiraju u Reno klio kupu.

“Moram da budem iskren, nisam dovoljno dobro upoznat sa konkurencijom. Ima tih momaka koji su već stekli veliko iskustvo iako imaju po 16 ili 17 godina, verovatno iz kartinga. Njihov stil vožnje je malo drugačiji, voze automobile sa malo otvorenijim setapom. Biće mi veliki izazov i zadovoljstvo da se trkam ponovo sa njima i u Slovačkoj i već se radujem tom vikendu”, ispričao je Šainović.

Što se njegovog nastupa tiče, ovaj Beograđanin sa boravištem u Mariboru smatra da je bio korektan, s obzirom na sve pehove sa automobilom koje je imao.

“Imao sam stvarno dobar osećaj u autu i sigurnost na stazi koju dobro poznajem. Lema rejsing nam je doveo Alberta Kolu kao “coach drivera” koji nam je pomogao u ispravljanju nekih grešaka. Odlično nam je analizirao telemetrije. On je primetio da sa mojim “kliom” nešto nije u redu. Između subote i nedelje momci iz ekipe su pokušali da reše probleme koje je auto pravio u prvoj trci, ali ni u drugoj nije bilo mnogo bolje. Osim toga, vozio sam na starim gumama, što je dozvoljeno po pravilima ESTE-a, ali nisam imao mnogo šansi protiv vozača koji se trkaju beskompromisno, žele da ostave utisak i bore se za titulu”, otkriva Šainović.

Njega su ponovo namučili visoki ivičnjaci na Grobniku, pa su mu pneumatici ponovo pucali u svakoj sesiji i na obe trke.

“Iako sam sebi zadao cilj da izbegavam ivičnjake, video sam da tako mnogo gubim na brzini i da pravim loša vremena. Na kraju sam odlučio da ne pravim kompromise, nego da vozim agresivno, kao i inače, pa šta bude. Možda nije bila mudra odluka, ali takav sam, tako vozim”, završio je “najbrži lekar među trkačima” kojeg ćemo ponovo gledati u akciji krajem avgusta na Slovakija ringu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*