Monhe dovezao opel među najbolje

Priznanje za “čoveka trke” u Monci bez dvoumljenja je otišlo Fernandu Mohneu. Dvadesetjednogodišnji vozač iz Barselone je na italijanskoj TCR rundi prvi put vozio “opel astru OPC” Kampos rejsinga, iako je kao deo rukovodećeg kadra bio uključen u projekat od samog početka.

Monhe ne samo što je “astru” dovezao do najboljeg kvalifikacionog rezultata u sezoni – šesta pozicija – već je briljirao i u trkama. Prvi nastup završio je na petom mestu, a u drugom takmičenju nedeljnog programa stigao je na cilj kao trećeplasirani, uz to je proveo pet krugova u vođstvu. Španac je zadivio sve, a čestitke su stigle i od eksperta Đanija Morbidelija.

“Bilo je veoma teško preteći Fernanda u trci 2, vozio je vrlo dobro i radio baš ono što je trebalo. Branio je poziciju veoma čisto, automobil mu je bio sporiji od mog, ali je gradio prednost na pravcima, gde je “opel” veoma brz”, rekao je Đani.

22aadfbf92d97b65c0028bf1599c4c8e-771373679“To je bio neočekivan, ali sjajan vikend. Napredovali smo usput, prikkazali performanse, pouzdanost i stalnost. Novi sekvencijalni menjač radio je dobro, samo smo se malo mučili s kočnicama. Srećan sam zbog Kampos rejsinga, koji se mnogo trudio i dobro je radio od početka sezone. Ovde u Monci imali smo dobru krajnju brzinu, kao što su svi mogli da vide, ali smo bili nešto sporiji od konkurencije u ključnim krivinama. To me je primoralo da uvek vozim na limitu, posebno na kočenju, ali i da zauzimam defanzivne putanje kada je bilo potrebno. Mislim da smo sve uradili dobro i priredili smo zabavnu predstavu”, rekao je oduševljeni i opušteni Monhe.