Monteiro i Đirolami voze i Nirburgring 24H

WTCR asovi Tijago Monteiro i Nestor Đirolami imaće dupli takmičarski program tokom predstojećeg vikenda na Nirburgringu Nordšlajfe.

Oni će kao vozači Honda rejsinga učestvovati na prvoj rundi Svetskog kupa turing automobila, ali će nastupiti i na trci 24 časa Nirburgringa.

“Honda sivik tajp R TCR” spremljena za endurans takmičenje treću godinu zaredom startuje pod zastavom Kastrol Honda rejsinga.

U 2019. i 2020. taj automobil trijumfovao je na Nirburgingu 24H u TCR klasi.

Osim Tijaga i Nestora, u posadi će biti i Dominik Fugel i Sedrik Toc.

Fugel se trka u TCR Nemačka i vozi “sivik” tima ADAC Honda Saksonija. I on i Monteiro bili su članovi pobedničkih postava Honde na Nirburgringu 24H u prethodne dve sezone.

Toc je učesnik trka VLN endurans serije na Nirburgringu, a Hondinoj pobedi na maratonu u Ajfelima doprineo je 2019. godine.

Đirolami će se prvi put naći na startu Nirburgringa 24H. U slavljeničkoj postavi Honde iz 2020. bio je njegov zemljak i timski kolega Esteban Gerijeri.

Nestor je kazao: “Izuzetno sam srećan što se priključujem timu za 24 sata Nirburgringa. Znam da je ekipa bila veoma uspešna i da je osvojila poslednja dva izdanja trke. Cilj je visok i definitivno podrazumeva da osvojimo trostruku krunu. Hvala Hondi na ovoj prilici, kao i timskim kolegama na poverenju.”

Monteiro je izjavio: “Istinska je čast što sam treću godinu uzastopce član ove postave. Nirburgring 24H je jedna od najzahtevnijih trka na svetu, zato sam veoma zahvalan Hondi Nemačka što mi daje šansu da ponovo budem član tima. Takmičenje će biti naporno, ali smo mi izuzetno motivisani u nastojanju da osiguramo treću vezanu pobedu za “hondu sivik tajp R TCR.”

Trka Nirburgring 24H vozi se 5 i 6. juna, po završetku WTCR programa.