Monteiro: Možda se ipak moglo…

U Hondi nisu bili oduševljeni odlukom da se u Slovačkoj ne vozi druga trka, jer su verovali da se njihovi fabrički vozači mogu boriti za visoke plasmane, pa i za pobedu.

Vozač fabričke Honde Tijago Monteiro, koji je trku 2 trebalo da startuje sa pol pozicije, već je imao iskustva sa ovakvim vremenskim uslovima: “Kada sam vozio Formulu 1, počeli smo Veliku nagradu Malezije i prešli smo 15 krugova pre nego što je trka bila prekinuta. Shvatam da je bezbednost velika briga. Voleo bih da smo startovali, makar iza sigurnosnog automobila, i da smo videli da li bi se uslovi poboljšali, ali uskoro bi počelo i da se smrkava. Da je trka bila zakazana za neki raniji termin, možda se moglo voziti čak i po ovako mokroj stazi. Ovo je propuštena prilika za dobru predstavu.”

Gabrijele Tarkvini zvučao je kao da bi ga zadovoljila i polovina poena: “Bio sam spreman za start, možda bismo izvezli dva ili tri kruga iza sigurnosnog automobila i onda bismo stali ako kiša ne bi popustila za dvadesetak minuta. Ali, odluka je doneta i moramo da pravimo planove za Salcburg i sledeću trku.”

Pošto je stigao do svog prvog podijuma u sezoni na trci 1, Norbert Mihelis je bio više razočaran zbog fanova nego zbog sebe: “Odluka je ispravna, ali mi je žao navijača, jer su nas podržavali, pogotovu mene prošlog vikenda u Mađarskoj, i mnogo ih je došlo iz Mađarske da nas ovde gledaju kako se trkamo.”

Mehdi Benani je takođe razočaran što nije bio u prilici da stekne više iskustva u ovakvim trkačkim uslovima: “U Maroku nema mnogo kiše, tako da je moje iskustvo sakupljano na WTCC stazama širom sveta. Mogu da razumem odluku i pitanje bezbenosti.”