Vozači Lade bili za otkazivanje trke

Rob Haf se nadao kiši na Slovakija ringu, ali potop čak ni Ladi nije odgovarao. I prekid trke 1 bio je na mestu, a baruštine na asfaltu i potoci koji su tokom popodneva tekli preko staze bili su više nego dovoljan razlog za otkazivanje trke 2. Trkači Lada sporta smatraju da je i ta odluka zvaničnika trke potpuno ispravna.

“To je bila prava odluka, da smo počelli trku u tim uslovima, mislim da bi se dogodio veliki udes,” rekao je Rob Haf. “S jedne strane, svakako sam razočaran, jer smo imali šansu za jos jedan plasman u prvih deset, s druge strane zadovoljan sam svojim devetim mestom u trci 1.”

Posle akvaplaninga i sletanja sa staze u prvoj trci, Džejmsu Tompsonu izgleda više nije bilo do vožnje i zvučao je kao da mu je drago što je slovački WTCC vikend priveden kraju: “Ne mislim da bi se išta pozitivno dogodilo da smo pod ovako lošim uslovima vozili trku 2. Trka 1 bila je dovoljno teška i srećan sam što sam u njoj makar stigao do cilja.”

Otkazivanje trke 2 Kozlovskom nije previše izmenilo život, posto on zbog kvara turbopunjača nije vozio ni trku 1. “Ekipa se na poslednjim rundama mnogo trudi oko mog automobila, ali nemamo sreće. Raduje me ovonedeljni test program, potrebno mi je što više krugova i treba mi vikend bez problema u Austriji,” izjavio je Rus.