Monteiro: “Ponovo me boleo vrat!”

Tijago Monteiro je na testovima u Valensiji prvi put vozio sopstvenu “hondu sivik“, i to auto u kojem će se tokom sezone i trkati. Honda portugalskog vozača u Španiji se pojavila bez nalepnica, pa ju je bilo lako razlikovati od automobila Gabrijelea Tarkvinija, koji je i dalje testni model. Tijago je na pisti Rikardo Tormo pretežno vozio duže ture i trkačke simulacije.

Posle testova u Španiji, Monteiro je za WTCC Blog govorio o svojim iskustvima u novom automobilu, o gumama i povećanoj ulozi aerodinamike.

– Na početku sam vozio ture od četiri ili pet krugova, a zatim smo izveli simulaciju dve kompletne trke. Prešao sam više od osamdeset krugova, srećom, bez bilo kakvih problema. Još nismo pokušali da iskoristimo maksimum performansi jer smo hteli da proverimo ima li u tim uslovima bilo kakvih problema. Maksimalno smo se potrudili da upoznamo našu novu „hondu“, jer se auto se mnogo promenio u odnosu na prošlu godinu, i zahteva potpuno drugačiji set-ap   objašnjava Tijago.

Osnovna razlika je, zapravo, povećani značaj aerodinamike i mnogo jače njome uzrokovano prianjanje. Obezbeđuju ga masivni spliter na prednjem delu automobila, glomazniji blatobrani i mnogo veće zadnje krilo. Sa iskustvom iz Formule 1 i trka izdržljivosti, Monteiro bi lakše mogao da se srodi sa ovakvim vozilom od rivala.

– U početku sam se nadao da će moje F1 iskustvo biti prednost, ali nije tako bilo. Zaista, uloga aerodinamike jeste povećana, ali to još nije faktor koji određuje ponašanje automobila. To je veoma „mišićav“ turing automobil, superturing automobil, ali se i dalje ne vozi isto kao prototip ili formula. Oko 70 odsto prianjanja obezbeđuje šasija, a preostalih 30 odsto može se pripisati aerodinamičkim elementima. Oseća se razlika, ali to nije odlučujuće tvrdi Portugalac.

Zbog širine guma i većih aero komponenti, brzina u krivinama je znatno povećana, što je Monterio osetio već posle prvog ozbiljnog testa.

– Prvi put me boli vrat kada izlazim iz turing automobila! To sam ranije doživljavao samo sa formulama. I nikada nisam bio toliko umoran posle testiranja. Auto je brži u krivinama i to mi se dopada  primetio je Tijago Monteiro.