Na licu mesta: DTM testovi na Hungaroringu

Na stazi Hungaroring pored Budimpešte danas su počeli predsezonski testovi DTM serije i trajaće do 3. aprila.

Tri nemačka premijum proizvođača, 23 takmičara (pod uslovom da su se pojavili svi), tridesetak kamiona i relativno malobrojna kolonija novinara – to je sve što se vidi, ili će moći da se vidi na mađarskom autodromu.

Publici pristupa nema, a i medijima su vrata otvorena samo tokom prva dva dana proba. Vozači su u praksi prilično nedostupni, zvanično objašnjenje je “novi su automobili, prvi je test dan i svi su nervozni”.

Test program podrazumeva trosatne prepodnevne i četvorosatne sesije u popodnevnim časovima.

Samo ekipe znaju sta zapravo pokušavaju da izvedu, uostalom, tek su spustile točkove na asfalt, ali ako je Audi jutros tražio brzinu, onda ju je i našao. Na jutarnjim probama najbrži je bio Džejmi Grin (“audi RS5”), a drugo i treće vreme postavili su Adrijan Tambe i Migel Molina u identičnim automobilima. Jedino je vozačima kuće iz Ingolštata pošlo za rukom da krug na Hungaroringu izvezu brže od 1:39.

Kao što su čelne pozicije u prvom pokušaju pripale brendu sa četiri prstena, i začelje kolone deluje prilično jednoobrazno. Najsporija jutrošnja trojka bila je Mercedesova, u poretku: Pol di Resta, Geri Pefet, Vitalij Petrov. Samo “trokraka zvezda” nije uspela da spusti vreme kruga na ispod 1:40.

Vremena će, naravno, padati, i tokom ponedeljka, a idućih dana pogotovu.

U ovoj fazi u predsezoni biće da je ipak važnije ko je preao najviše kilometara. Zasad, to je Kanađanin Bruno Spengler, koji je jutros izvezao 65 krugova, a sledi ga Pefet sa 58.

S posebnom pažnjom pratimo prve DTM kilometre Vitalija Petrova, prvog Rusa u DTM-u, kao i nastup još jednog “prebega iz jednoseda”, Portugalca Antonija Feliksa Da Košte u BMW-u Red bulovih boja. U kategoriju bivših formula vozača spada i Niko Miler, Audijeva nova akvizicija iz Reno serije, ali njega ovog jutra nismo videli u akciji.

Dodajmo i ovo opažanje: na televiziji to mozda izgleda drugačije, ali uživo ubedljivo najagresivniji izgled ima BMW M4 DTM, dok Audijeva trkačka naprava izgleda “najcivilnije” i održava iluziju turing pojave u trkačkoj seriji u kojoj se takmiče rasni prototipovi, skoro “formule s krovom”…

Popodnevna akcija nije sprovedena prema programu i test sesija skraćena je sa predviđena četiri na efektivna dva sata. Razlog su “uslovi na stazi”, a tek treba da dobijemo detaljnu informaciju o tome šta je pošlo naopako. Poremećaj satnice izvesno nema veze sa meteorološkim uslovima, jer je na Hungaroringu lepo, toplo i sunčano.

U završnom delu preinačenog programa videli smo ponovo vozace Audija na čelnim pozicijama, ovoga puta na prve četiri. Najbrzi krug popodneva i celog dana izvezao je Molina, postigavši vreme 1:37,792 (jedini ispod 1:38), a sledili su Tambe, aktuelni prvak Majk Rokenfeler i Džejmi Grin.

Za njima, takođe formacija, ali bavarska. Na pozicijama od pete do osme dan su završili Maksim Martan, Spengler, Džoi Hend i Da Košta, svi u BMW-ima M4 DTM.

Začelje kolone ostalo je Mercedesovo: Di Resta, Pefet, Petrov. Poredak isti kao jutrošnji, ali su svi piloti “AMG C-kupea” bili za koju desetinku sporiji nego tokom prepodneva.

Ovog ponedeljka vremena su belezila jedanaestorica vozača i nije svako sedeo u automobilu koji ce voziti u sezoni. Ako se kokpiti dele zato što mašine jos nisu gotove, orijentacije radi utešno je što su izmerena i prikazana vremena vezana za trkača, a ne za nominalnog “vlasnika” auta.

DTM test sesija na Hungaroringu nastavlja se u utorak ujutro. Posle Mađarske, drugi zvanični predszonski test bice održan na Hokenhajmringu od 14. do 17. aprila.
Prva trka DTM sezone 2014. vozi se na istom autodromu 4. maja.