Morbideli debituje u Svetskom relikros prvenstvu

Poznati trkač Đani Morbideli, jedan od pretendenata na titulu u inauguralnoj sezoni TCR Internacionalne serije, izvešće jednokratni izlet u Svetski relikros šampionat kada se predstojećeg vikenda na Frančakorti bude održavala italijanska runda ove discipline.

Vozač iz Pezara nastupiće za volanom „audija S3“ ekipe Minih motorsporta. Vlasnik tima Rene Minih po treći put je Morbidelijev kolega u zajedničkom takmičarskom poduhvatu: prošle godine Italijan i Nemac trkali su se u „ševroletima“ u Svetskom turing prvenstvu, a ove sezone su kolege u „hondama sivik“ švedskog Vestkoust rejsinga u TCR Internacionalnoj seriji.

„Iskreno, pomalo sam se ustručavao da prihvatim Reneov poziv“, priznao je Morbideli, koji se decenijama trka u najrazličitijm kategorijama na kružnim pistama, ali mu ofroud vožnja nikada nije bila opredeljenje.

morbidelli, muennich„Međutim pošto sam testirao automobil na stazi Mađora, predomislio sam se. „Audi S3“ je moćna mašina, ima 600 KS i pogon na svim točkovima i jako je zabavan za vožnju. Moje performanse na testu bile su bolje nego što sam očekivao. Na italijanskoj WRX rundi nemam posebnih ciljeva, osim da se zabavim. Zahvaljujem se Reneu što mi je ponudio ovu šansu da upoznam novu kategoriju i trkam se s najboljim vozačima u njoj“, kazao je Đani.

Zahvaljujući debiju italijanskog trkača u Svetskom relikros prvenstvu, povećava se lista pilota koji su rešili da se oprobaju i u ovoj seriji, bilo da stižu s kruga ili iz relija. Ivan Miler je, podsećamo, letos startovao na francuskoj WRX rundi na Loiku, a na Frančakorti će se među učesnicima naći i Endrju Džordan, BTCC šampion iz 2013, ove godine petoplasirani u tek završenom Britanskom turing šampionatu.