Morbideli testirao TCR sivik

Iako je ostao bez trkačkog sedišta u Svetskom šampionatu turing automobila, Đani Morbideli nije spreman za automobilističku penziju.

Italijanski veteran, bivši pilot Formule 1 i prošlogodišnji WTCC vozač „ševrolet RML kruza“ Minih motorsporta, proveo je dva dana na stazi Katalunja testirajući „hondu sivik“ TCR specifikacija.

Bio je to prvi Morbidelijev susret sa TCR automobilom, kao i prvi pravi test za TCR „sivik“. J.A.S. motorsport izradio je tri takva automobila za švedsku ekipu Vestkoust rejsing, koja će se ove godine sa trkati u TCR Internacionalnoj seriji.

2015-02-12_JASMontmeloMorbidelli-0021 10995923_1563409180582057_4944437416731812515_n„Zadovoljni smo što je Đani prihvatio naš poziv da testira auto, verujemo da će on moći da nam pruži neprocenjiv doprinos u podešavanju vozila, zahvaljujući ogromnom iskustvu koje ima u turing trkanju. Voma smo zahvalni i J.A.S. motorsportu na trudu uloženom u izradu naša tri automobila za tako kratko vreme. Svi će oni biti spremni za inauguralnu trku TCR serije u Maleziji“, rekao je Džejms Rodžers, tim menadžer švedske ekipe.

Iako se Morbideli pojavio samo u ulozi test vozača, bilo bi lepo verovati da ćemo ga, bilo sa Vestkoust rejsingom ili nekim drugim, videti i u takmičarskoj akciji kada TCR serija krajem marta startuje na Sepangu. Za tu kategoriju potrebno je daleko manje novca nego za WTCC, automobili su tri ili četiri puta jeftiniji, a sudeći prema prikazanoj „hondi“, ne izgledaju mnogo lošije. Ako uopšte izgledaju lošije…