Proglašeni najbolji automobilisti Srbije za 2014. godinu

U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), a uz podršku Auto moto saveza Srbije i grada Beograda, u svečanoj sali Skupštine grada Beograda proglašeni su najbolji takmičari u auto-sportu u zemlji za 2014. godinu.

Pored medalja šampionima, uručene su i nagrade za izuzetan doprinos razvoju auto-sporta u Srbiji ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Sefanoviću, u čije ime je nagradu primio državni sekretar MUP Milosav Miličković, kao i predsedniku AMSS Mirku Butuliji. Takođe, data su priznanja svima onima koji su u prethodnoj godini dali doprinos srpskom automobilizmu.

IMG_3909 copyPred više od 200 zvanica, ministar Udovičić zahvalio se na dobijenoj nagradi. „Velika mi je čast da Ministarstvo omladine i sporta  učestvuje u razvoju domaćeg auto sporta. Uspeh ovih automobilista pokazatelj je da postižemo rezultate na svetskom nivou, zbog čega je popularnost auto-sporta u Srbiji u porastu. Ministarstvo omladine i sporta nastojaće da se srpski automobilizam dodatno unapredi i afirmiše, a posebnu pažnju usmerićemo na bezbednost mladih“, izjavio je ministar, poželevši takmičarima još bolje plasmane u narednoj sezoni.

Predsednik AMSS Mirko Butulija rekao je da je Auto moto savez Srbije u protekloj godini dao punu podršku afirmaciji automobilizma u zemlji i međunarodnim okvirima, kao i da je posebno ponosan što se posle niza godina ovaj sport vraća pod okrilje AMSS, koji je nosilac celokupnog auto i moto sporta u Srbiji.

IMG_3902 copyButulija je najavio kako će Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Moto savez Srbije (MSS), vraćajući se korenima, u narednom periodu postati deo sportskog komiteta AMSS. On je u ime AMSS obećao da će nastaviti da pomaže automobilizam u Srbiji, kako bi u novoj takmičarksoj sezoni bili ostvareni još bolji rezultati i istakao da će učiniti sve da auto sport bude promovisan na pravi način. Predsednik AMSS je potom uručio zlatne kacige najboljim takmičarima.

Šampionat Srbije 2014 obeležili su: Aleksandar Ristić (karting), Branko Ćopić (kružne trke), Goran Čulić i Miodrag Stojanac (reli nacionalni šampionat), Vukašin Tomić (reli nacionalni šampionat) i Predrag Lamaša (brdske trke), osvajači zlatnih kaciga. Pored njih, nagrađeni su najbrži takmičari iz svih šest disciplina, a Aleksandar Ristić dobio je najprestižniju nagradu, dijamantsku kacigu.