Mostert produžio ugovor sa Vokinšo Andreti junajtedom

World copyright: Daniel Kalisz

As Australijskih superautomobila Čaz Mostert produžio je ugovor s ekipom Vokinšo Andreti za novi višegodišnji period.

On se nekadašnjem fabričkom timu Holdena priključio 2020. na bazi dvogodišnjeg ugovora, a doveden je kao vozač koji ovu postavu treba da izvede iz krize i bude temelj za njenu budućnost.

Od dolaska u WAU osvojio je jednu trku i zabeležio devet podijuma. Kampanju 2021. započeo je dobro, u aktuelnom šampionatu zauzima treće mesto i najbolje je rangirani pilot “holden komodora”.

Potpisavši ugovor s Mostertom, Vokinšo Andreti junajted nije samo obezbedio njegove usluge i u budućnosti, već je i sprečio njegov mogući prelazak u tim Tripl ejt, kada se Džejmi Vinkap na kraju tekuće sezone bude povukao u vozačku penziju.

“Veoma mi je drago što sam potpisao nov višegodišnji ugovor i što sam opravdao verovanja vlasnika ekipe Rajana Vokinšoa, Martina Vokinšoa, Majkla Andretija i Zaka Brauna”, rekao je 29-godišnji Mostert.

“Neverovatno je šta smo uspeli da zajedno postignemo za kratko vreme, u prilično izazovnim uslovima. Ne sumnjam da će se tako nastaviti i uzbuđuje me pomisao na budućnost.”

“Svakako nisam morao mnogo da razmišljam o potpisivanju. Ovaj tim je neverovatan, u njemu je puno neverovatnih ljudi i organizovan je kao porodica. Zašto bih napuštao porodicu?”

Rajan Vokinšo je pohvalio Mostertovu formu i istakao njegov doprinos u povratku tima na pobedničke staze: “Oduševljeni smo što nastavljamo sa Čazom. On je ključan u našem razvoju i na putu koji smo zauzeli kao ekipa. Definitivno postoje velike stvari koje želimo da ostvarimo zajedno, što je bio cilj otkako smo počeli.”

“On je bez sumnje jedan od vodećih vozača u kategoriji, mi smo se kao kolektiv zaista mnogo trudili kako bismo se vratili u borbu. I rezultate ne vidimo samo na stazi, on je važan član naše porodice i savršeno se uklapa u kulturu tima.”

“Ostajemo potpuno usredsređeni na sezonu 2021, ali je lepo znati da je naša budućnost s Čazom sada osigurana i jedva čekam da vidim šta možemo da postižemo dalje.”

Andreti i Braun su složni u oceni da Mostertov ostanak predstavlja značajan podsticaj za dolazeće sezone.

Andreti je izjavio: “Čaz je fantastičan vozač, kad nam se pridružio 2020. imali smo velike ambicije koje smo želeli da postignemo zajedno i novi ugovor je sledeći korak u tom smislu. Ako sudimo po 2021. godini, mislim da ćemo imati mnogo ćemu da se radujemo zajedno.”

Braun je dodao: “Čaz je vozač svetske klase, delimo iste ambicije i želimo da dovršimo ono što smo zajedno započeli. Naša pozicija u 2021. je zaista moćna zahvaljujući moćnom startu sezone i jedva čekam da vidim šta možemo da postignemo ne samo u 2021, već i u 2022. i dalje.”

Osim što je jedan od protagonista u Superautomobilima, Mostert ove godine izvodi i paralelnu kampanju u TCR Australija. U toj seriji vozi “audi”, vodi u generalnom i na najboljem je putu ka šampionskoj tituli.