Mostertov “ford falkon” predstavljen u akcionom video klipu (VIDEO)

“Ford falkon FG X” Čeza Mosterta, pilota Prodrajv rejsinga Australija, doživeo je blago osveženje u kolor-šemi pred takmičarsku sezonu 2017.

Kao i prošle godine, modifikovana livreja predstavljena je u video-klipu rađenom po uzoru na akcione filmove. U njemu se pojavljuje i doajen australijskog auto-sporta, 52-godišnji Rasel Ingal, šampion Superautomobila 2005.

Zaplet je sledeći: Ingal i Mostertov “ford” su oteti i zatočeni, a Mostert im sa grupom specijalaca dolazi u pomoć. Pogledajte kako to izgleda:

“Silno sam se zabavio snimajući ovaj video”, kazao je 24-godišnji pilot iz Melburna. “Želimo da na prvu rundu šampionata dođemo pucajući iz svih oružja, kao da smo upravo izašli iz zatvora, a video u priličnoj meri to i prikazuje, tako da se savršeno uklapa u našu ovosezonsku misiju.”

Glavni sponzor “forda” #55 i dalje je firma Superčip auto (Supercheap), koja se bavi prodajom automobilskih rezervnih delova, prateće opreme i alata. U skladu sa korporativnim bojama, Mostertov auto na sebi ima više žute i crvene, a na zadnjim panelima zastupljenija je crna.

 Najupečatljivija izmena u kolor šemi “falkona FG X” dogodila se na točkovima – umesto crnih, felne su hromirane, što je navodno učinjeno na zahtev brojnih navijača tokom prošle sezone.

 “Mislim da ovako izgleda zlokobno. Točkovi su velika promena, ali ceo izgled automobila zadivljuje. Na kraju krajeva, ne znači mnogo kako auto izgleda, već kako se pokazuje na stazi, a ja sam ubeđen da će nas trud koji je tim uložio tokom pauze ubaciti u epicentar dešavanja i u 2017”, izjavio je Mostert.

“Svakako, ove sezone su naš glavni cilj pobede na trkama i definitivno mislim da je to ostvarljivo, pogotovu što se moj bivši inženjer Adam de Bor vratio u tim. Zajedno smo postizali izvanredne stvari i nadam se da će to ove godine biti još bolje.”

Trkač i inženjer zajedno su osvojili Bathurst 1000 i još osam trka, 10 pol-pozicija i 24 podijuma.

“Postoje još neki faktori kojima se moramo posvetiti, uključujući i novu strukturu pneumatika. Ona će početak godine učiniti potpuno otvorenim, ali kako vreme bude odmicalo, sve će se vrteti oko toga ko prvi ovlada razlikama u odnosu na prethodne gume”, smatra Čez Mostert.

Na predsezonskom testu Danlop pneumatika u Sidneju, Čez Mostert zabeležio je četvrto vreme i rangiran je iza Rika Kelija u “nisan altimi”, te vozača Penskeovih “fordova” Skota Mekloflina i Fabijana Kultarda.

Šampionat Superautomobila počinje uličnom trkom Klipsal 500 u Adelejdu 2-5. marta.