Mota: Da biste na Nordšlajfeu bili brzi, najvažnije je da uživate u svakom krugu

Photo Antonin Vincent / DPPI

Švajcarac Kristjohanes Šrajber potpuno je neočekivano došao do pol-pozicije za prvu ETCC trku na Nirburgringu.

Vodeći u generalnom nije bio najbrži ni na jednoj od probnih sesija, ali je, kada je bilo najbitnije, nadmašio najvećeg rivala Petra Fulina za samo 79 hiljaditih, i to na krugu od 25,378 kilometara.

Šrajber je na istoj stazi 2016. upisao svoj prvi ETCC podijum, a sada i prvu pol-poziciju u tekućoj sezoni. Vozač “honde” Rikli motorsporta kvalifikacioni rezultat je pripisao rešenim problemima sa balansom automobila, kome je ponašanje izmenjeno nabolje.

“Auto je bio potpuno drugačiji”, ispričao je Šrajber. “Mnogo smo se namučili, pokušavali smo da pronađemo rešenja i, očigledno, nešto smo pronašli. Napravili smo krupan korak. Iskreno, ovo je kao san, ovo uopšte nisam očekivao.”

“Auto je u kvalifikacijama postao mnogo bolji, mnogo upravljiviji i više mu verujem, a to poverenje je osnova da biste bili brzi na Nordšlajfeu. Ako ne verujete sebi u automobilu, ne možete da vozite brzo.”

Švajcarski trkač nije hteo da se upušta u prognoze subotnjih trka: “O tome danu ne želim da pričam mnogo. Trci ću pristupiti vrlo ozbiljno i probaću da osvojim što je više bodova moguće.”

Drugi “sivik” Rikli motorsporta nije izvezao nijedan krug na kvalifikacijama, a Šrajber nije mogao da tačno kaže šta se dogodilo Peteru Rikliju.

“Ne znam precizno, postojao je problem s upravljačkim mehanizmom, ili nečim takvim, i stvar nije mogla da se popravi. Šteta je za njega, ove godine ima puno malera i nadam se da to može da se dovede u red preko noći, kako bi Rikli mogao da vozi trku.”

Photo Florent Gooden / DPPI

Šta god da su pitali Petra Fulina, on je stalno odgovarao da mu je ambicija da uživa u ovom vikendu, a kvalifikacije je ocenio kao “dobre”. Čeh se nije upuštao u analizu uzroka koji su ga posle tri najbrže probne sesije osudili na start s drugog mesta. Nije ispričao da li se ponašanje automobila promenilo i u kom pravcu, nije odgovorio može li da izazove “hondu” već se zahvalio ekipi i obećao da će na ovoj “posebnoj stazi” u subotu dati svoj maksimum.

Trkač Lein rejsinga Fabio Mota drugi put je u ETCC karijeri uspeo da se nađe u najbrža tri u kvalifikacijama – takav rezultat premijerno je zabeležio 2016. na Slovakija ringu. Portugalac se vratio u igru posle kvara poluosovine u četvrtak.

“Zabavno je da je isto ovako bilo u Slovačkoj prošle godine – Šrajber prvi, Fulin drugi, a ja treći”, primetio je Mota. “Četvrtak je bio težak dan. Na testu smo počeli dobro, ali na prvom treningu nismo ni vozili zbog problema s poluosovinom.”

“U petak je s automobilom sve bilo u redu. Kao što Fulin kaže, najvažnije je da uživate da biste ovde bili brzi. Ako ste na ovoj stazi napeti, ništa se neće dogoditi. Tajna je u tome da uživate u svakom krugu i svakom momentu koji provedete na Nordšlajfeu. Zahvaljujem ekipi, imali smo manji problem s pritskom pneumatika, ali mislim da se to dogodilo i ostalima. Nadam se da ćemo u subotu biti moćni”, poručio je pilot novosadske ekipe.

Iako ni Rikli ni Kralev nisu zabeležili kvalifikacione krugove, zvaničnici su im dopustili učešće na trkama. U provizornom startnom rasporedu za prvi subotnji ETCC sprint, Švajcarac startuje deveti, a Bugarin deseti. Na začelje kolone i poslednje mesto u rešetki pomerena je Mađarica Anet Đerđ, čiji je najbrži krug od 10:09.568 bio dobrih 16 sekundi izvan okvira od 107% u odnosu na vreme pol-pozicije.