Nađ: Pol-poziciju sam osvojio zahvaljujući Fulinovoj zavetrini

Drugu godinu zaredom Norbert Nađ osvaja pol-poziciju na ETCC rundi u Vila Realu.

Brži od svog prošlogodišnjeg kvalifikacionog rezultata za devet desetinki, vozač Zengeovog “seata” nije od svega pravio tajnu, niti je oklevao da otkrije kako mu je to pošlo za rukom.

“Sve je to zahvaljujući zavetrini Petra Fulina. Nismo morali da tražimo set-ap, upotrebili smo onaj prošlogodišnji. Sve je bilo lako i sve je bilo isto kao prošle godine, samo je zavetrina bila bolja”, kazao je Mađar. “Naši startovi ove godine baš ne spadaju u najbolje, moraću jako da se koncentrišem. Ipak, ovo je dobar početak vikenda i neka vrsta osvete za prošlu godinu – sećate se da mi je ovde pukla guma dok sam vodio trku.”

Fulin teško da je bio oduševljen što je konkurentu pomogao da dođe do idealnog startnog mesta, ali je valjda našao utehu u tome da takav poklon nije servirao najljućem konkurentu Šrajberu.

“Zahvaljujem ekipi, imao sam dobar auto u svakoj sesiji”, počeo je Čeh. “Što se tiče kvalifikacija, bile su lude, jer su mi retrovizori pola sata bili puni Norberta Nađa! Ništa tu nisam mogao da promenim i tako mu je pošlo za rukom da koristi moju zavetrinu. Kad sam poslednji put ušao u boks, kazao sam svojim mehaničarima da ovog puta moraju da budu brži od Zengeovih.”

“Poprilična frustracija, ali mislim da je drugo mesto dobro. Mada, drugi sam bio i na Nordšlajfeu, obradovala bi me jedna pol-pozicija ove godine! Zato se nadam da ću se u Belgiji i na Mostu poboljšati u tom pogledu. Mislim da su ovo i značajna dva poena za moju sezonu.”

Fulin se žalio na čudne zvuke u svom automobilu, ekipa je utvrdila da je posredi ležaj i stvar je još tokom kvalifikacija dovedena u red. Trkač iz Plzena je nameravao da se upusti u još jedan brzi krug, ali su ga u tome sprečili problemi s kočnicama.

U rezimeu, Fulin se pomogao svojom relativno novom mantrom: “Cilj je da uživamo ovog vikenda, ali je on, naravno, veoma bitan za celu sezonu, jer nam posle njega ostaju još samo dve runde. Zato je najvažnije da osvojimo poene u obema trkama. Posle ovog vikenda moramo da budemo vodeći u plasmanu, mada bi, naravno, svi ovde želeli da pobede. Zato mislim da će najvažnije biti da osiguramo poene.”