Naskar kup na Dover spidveju: Eliot u pretposlednjem krugu izgubio trku

Photo by Jerry Markland/Getty Images

Vozač Džo Gibs rejsinga, Kajl Buš, pobednik je trke Apači vorior 400 koja se vozila na Dover međunarodnom spidveju u Delaveru.

Trku je obeležio fenomenalni dvadesetjednogodišnji Čejs Eliot, koji je bio lider čak 138 krugova. Takođe, posle Dovera napravljen je presek, a četiri vozača koja su se našla ispod crte ispala su iz daljeg šampionata. Tako je Rajan Njuman završio šampionat kao 13, a iza njega su se našli i Ostin Dilon, Kejsi Kejn i Kurt Buš.

 

 

Na samom početku prve deonice, Martin Trueks Mlađi uspeo je da odbrani pol-poziciju upravo od “Litl Buša”. Ovo je trebalo da bude trka vodećeg u generalnom plasmanu, jer su njegova specijalnost staze sa kraćim krugovima, kakva je sigurno “Čudovišna milja”, kako Dover u šali zovu.

Najdramatičniji detalj ovog perioda bio je kontakt jedine dame u Naskar seriji, Denike Patrik, i Džejmija Mekmarija, koji se grčevito borio za prolazak u najboljih 12 vozača. Na 34 kruga do kraja prve etape, Džefri Ernhart je promašio ulaz u pit roud i zakucao se u burad s peskom, pa je usledila crvena zastava koja je trajala 15 minuta i devet sekundi.

Posle restarta, najbolje se snašao Bred Keslovski u “fordu”. On je i osvojio prvi stejdž ispred Kajla Buša i Trueksa u “tojotama”. Sledio ih je Riki Stenhaus Mlađi u “fordu” dok je iza njega bila njegova lepša polovina, Denika Patrik. Ovo je njen najbolji plasman u sezoni, iako trka za nju nije bila od takmičarskog značaja jer nije obezbedila uslov za ulazak u 16 najboljih. Među osvajačima poena bili su: Kajl Larson, Čejs Eliot, Kevin Harvik, Dejvid Regan i Deni Hamlin.

Photo by Chris Trotman/Getty Images

Na polovini druge deonice, Larson je uspeo da preuzme vođstvo i nije ga ispuštao do kraja ovog dela, iako je vodio veoma veliku borbu sa Trueksom, koji je vozio perfektno. Pobednik prve etape, Keslovski, izgubio je kontakt s vodećima pa je ovu fazu završio kao osmoplasirani. To ga nije koštalo, jer je imao dovoljnu zalihu poena i pred ovu trku, tako da je i teoretski obezbedio plasman. Iza vodećeg dvojca našli su se Eliot, Kajl Buš, Džimi Džonson, Hamlin, Dejl Ernhart Mlađi. Deveti je bio Mekmarej, dok je poen osvojio i Klint Bojer.

Nedugo posle osvajanja druge etape, Larsonov “ševrolet” je doživeo kvar, te je izgubio par pozicija. Ovo je bila etapa talentovanog vozača Hendrik motorsportsa, Čejsa Eliota. Sin legende Naskara, Bila Eliota, briljirao je i čini se da su neutralni gledaoci bili uz njega.

Na dvadesetak krugova do kraja Kajl Buš je pojačao tempo i bio je najbrži na stazi, stalno smanjujući razliku u odnosu na Eliota. Čejs se nije borio samo sa Kajlom, već mu je dosta smetao i Njumen, koji je kaskao čitav krug za njima. To je izgleda uticalo na Eliota, te je ovaj ispustio vodeće mesto, koje mu je daleko iskusniji Kajl Buš oteo na početku poslednjeg kruga. U četvrtoj krivini “Roudi Buš” je napao sa spoljne strane i obezbedio bolji izlaz iz nje. Poslednju milju je iskusno odvezao upisavši tako drugi trijumf u ovom delu šampionata. Eliotov timski kolega, Džimi Džonson, završio je kao treći, Trueks je bio iza njega dok su za njima pristizali i Larson, Boujer, Ernhart Mlađi, ruki Danijel Suarez, Mekmarej i Keslovski.

https://youtu.be/vWskW5y2CpA

“Roketmen” je posle svega pretrpeo ozbiljne kritike. Optužili su ga da je “ubio” trku, dok se njegova odbrana temeljila na tome da je on vozio svoju trku i da ga nije zanimalo ostalo. Uistinu, Njumen je u tim trenucima bio jedno mesto ispod crte koja je vodila u u narednu fazu šampionata.

 

 

Šest različitih vozača se smenjivalo na vodeđem mestu, pod žutom zastavom vozilo se četiri puta, što je oduzelo 24 krugova, dok je prosečna brzina bila oko 207 km/h.

U šampionatu proizvođača se ništa nije menjalo: Tojota je i dalje prva sa 1026 poena, šest manje ih ima Ševrolet, a Ford je na dnu sa 1007 bodova.

Sledeća trka, Benk of Amerika 500, vozi se 8. oktobra na Šarlot motor spidveju u Konkordu, Severna Karolina s početkom u 20 časova.