Nika rejsing predstavio nove boje i sponzore, ne i vozača za WTCC

Tim Nika rejsing sinoć je u Stokholmu pretpremijerno prikazao novu boju svoje takmičarske „honde sivik“, predstavio nove komercijalne i medijske partnere i najavio da se priprema za WTCC kampanju 2016.

O mogućem vozaču švedske trkačke postave nije bilo ni reči – na tu temu upotrebljena je samo standardna formulacija: „više informacija uslediće uskoro“.

Nekada u nacionalnim bojama skandinavske kraljevine, „sivik“ Nika rejsinga sada je presvučen u matcrno, ekipa mu tepa „crno čudovište“ i predstavila ga je pod sloganom „crno je novo plavo“.

DSC_3870Ono što je za tim Niklasa Karlsona trebalo da bude celosezonski WTCC poduhvat 2015. pretvorilo se u kampanju od samo pet rundi. Rikard Rajdel vozio je u Argentini, Rusiji i Francuskoj, a Nestor Đirolami je bio na WTCC probi u Slovačkoj i Portugalu.

Program Nika rejsinga u ranoj fazi je presekla Rajdelova bolest, a posle Vila Reala prestali su i sporadični nastupi. Na završne četiri runde, na azijskoj WTCC turneji, ekipa se nije ni pojavljivala.

nika2 nika1

„Pripreme i planovi za 2016. su u punom jeku i mnogo važnih kockica mozaika složiće se u dolazećim nedeljama“, najavio je Niklas Karlson. „Nama se 2015. godina razvijala na najgori mogući način, ali smo iz toga izvukli pouke i vratićemo se u Svetski turing šampionat 2016. sa svim sastojcima na pravim mestima.“