Nova opel astra ulazi u TCR 2016. godine

Novu „opel astru“ za TCR Internacionalnu seriju 2016, kao i za VLN seriju, zajedničkim snagama će razviti OPC GmbH i njegov partner u auto-sportu, tjuner Kisling motorsport. To je izjavio prvi čovek TCR šampionata Marčelo Loti, a preneo portal TouringCarTimes.

Ova vest i nije nova – o zameni aktuelne „astre“ autom nove generacije govori se još od prve najave učešća Opelovog modela C segmenta u TCR seriji – ali iza nje stoje merodavni faktori iz nemačke fabrike i njenih filijala i partnerskih kuća.

1577352423a07a7189cf4d7b07f9fa33Sadašnja „astra“ ima troja vrata i oblik koji se može smatrati kupeom, što nije u skladu sa osnovnim postulatima turing takmičenja. Njoj je nastup u prvenstvu dopušten posebnom odlukom, baš kao i „audiju TT“, ali oba ova automobila čekaju svoje zamene. I sledeća „astra“ u TCR seriji biće hečbek, ali će imati petora vrata, kao „seat leon kup rejser“ ili „honda sivik“.

Dva automobila proizvođača iz Riselshajma ove godine je na TCR scenu izveo španski Kampos rejsing. Debi je praćen porođajnim mukama sa novom tehnikom, a posle četiri održane runde prvenstva još nije viđen takmičarski vikend u kojem bi obe Kamposove „astre“ izdržale ceo predviđeni program, od testova do trka.

8a248f63ab7fa07f17299ca41c46d9cb 7fee342fab4989638ead35e0dc46f30a
Znaci ohrabrenja ipak postoje – u Portugalu je Oskar Noges osvojio prve bodove za nemačku marku i u obema trkama plasirao se u prvih deset.

Kampos planira da iduće sezone u takmičarsku vatru ubaci tri „astre OPC“ novog pokolenja. Učešće Opela potvrđeno je na najvišem nivou: iza projekta je stao Jerg Šrot, direktor sportskog odeljenja kuće, koji je i prisustvovao trkama TCR serije na autodromu Algarve.