Đirolami u WTCC-u već ove godine?

Nestor Đirolami, aktuelni šampion argentinske Super TC2000 serije, testirao je za Lada sport dva dana posle mađarskog WTCC vikenda.

Njegov na brzinu upriličeni dolazak na Hungaroring plod je želje Eurosporta da u šampionat dovede još barem jednog brzog Argentinca. U moćnim nacionalnim turing šampionatima ove zemlje WTCC organizator vidi pilote sposobne da se brzo priviknu na TC1 tehniku i kadre da se suprotstave Hoseu Mariji Lopesu, bivšem Super TC2000 prvaku.

Kako nam je u Mađarskoj objašnjeno, Đirolami nije došao da bi testirao baš za Ladu, već se ispostavilo da ruski tim obavlja probne vožnje u pogodnom terminu i da postoji slobodan kokpit i za 25-godišnjeg Argentinca.

554a13fbc0817_626x0Uoči testa, ali i posle njega, pojavljvale su se oprečne informacije – argentinski mediji optimistično su tvrdili da bi Nestor mogao da nastupi za Ladu već na Nirburgringu, po ceni da propusti rundu matičnog prvenstva. Ipak, nije zvučalo verovatno da je iko spreman da žrtvuje jednu od trka celosezonskog programa koji plaća Pežo Argentina i rivalima prepusti poene bez borbe.

Druga krajnost bila je teza da Argentinac nikako ne može da računa na WTCC debi u ovoj godini, jer mu to poslodavac – Pežo Argentina – ne bi dozvolio. A izgleda da je istina negde na sredini… Ugovorne obaveze, razume se, važe ali Đirolami smatra da poneko trkačko gostovanje u WTCC-u već u 2015. nije apsolutno isključeno. Volja da se krene stopama Pečita Lopesa u svakom slučaju postoji.

„Voleo bih da se trkam u fabričkom timu u Svetskom šampionatu i na tome trenutno radim. Ovaj test bio je odličan prvi korak na tom putu“, ispričao je Đirolami portalu WTCC Blog.

„Ove godine će to biti malo teže, jer imam važeći ugovor u Argentini, ali možda i nije nemoguće, jer se pet WTCC trkačkih vikenda ne poklapaju sa trkama Super TC2000 šampionata. To su: Slovačka, Portugal, Tajland, Japan i Katar. Na tim trkama bih mogao da učestvujem a da ne napravim problem svom sadašnjem poslodavcu.“

2Q3A8253__1_ girolami-il-nuovo-campione-del-stc-2000-peugeot-vince-i-tre-campionati-disputati-54817947b9e8fPosle Nordšlajfea, u ovogodišnjem prvenstvu preostaće još osam rundi, a Đirolami ne bi mogao da startuje u Rusiji, Francuskoj i Kini. Ako bi Lada već 2015. otvorila vrata Argentincu, i ako bi on želeo da nastupa za ruskog proizvođača, za te tri runde bi Viktor Šapovalov morao da nađe zamenskog vozača. To, naravno, važi u slučaju da ekipa do kraja sezone računa na Kozlovskog. Sve je to previše spekulativno i bajkovito, vratimo se nečem opipljivijem.

Na testu na Hungaroringu Đirolami je prešao više od 30 krugova u dotle nepoznatom automobilu i na nepoznatoj stazi. Prema nezvaničnim podacima, njegov najbrži krug bio je samo 3 desetinke sporiji od Hafovog.

Senku na probnu sesiju bacio je Hafijev udes, on je stavio i tačku na probne vožnje, ali su, što se tiče argentinskog trkača, izgleda sve zainteresovane strane zadovoljne, uključujući i samog junaka ove priče.

„Test je bio veoma koristan i jako mi je prijao. Lada sport je profesionalan tim, Rob Haf me je naučio mnogim detaljima. Bilo mi je žao zbog njegovog udesa, ali mi je drago što je on dobro, to je i najvažnije.“

DSC_3301„Zadovoljan sam svojim performansama, uspeo sam da izvezem dosta dobar krug. Nisam poznavao ni stazu ni auto i utoliko sam srećniji što sam bio tako blizu Hafa. Dobro je i što je ekipa zadovoljna onim što sam izveo“, rekao je trkač rođen u Argentini, koji zbog italijanskog porekla poseduje i italijanski pasoš.

Automobili Nestorovog matičnog prvenstva, Super TC2000 imaju agregate od 2,7 litara u V8 konfiguraciji, koji oslobađaju oko 430 KS, a snaga se prenosi na prednju osovinu. Kao najmoćnije trkačke sprave na svetu s pogonom napred (do pojave Nisanovog LMP1 izazivača), s izraženim uticajem aerodinamike, oni se smatraju sličnim TC1 tehnici u Svetskom prvenstvu i tom sličnošću je najčešće i objašnjavana brza adaptacija Pečita Lopesa na WTCC.

_Peugeot408_La_PampaJPG
Međutim, trkač Pežoa Argentina tvrdi da razlike između STC2000 i TC1 takmičarskih sprava postoje i da nisu male: „TC2000 automobili se mnogo, mnogo razlikuju od TC1. Uzmite gume, na primer. Jokohama se vozi u WTCC-u i ti pneumatici su mnogo mekši, jače prianjaju i postižu se veće brzine u krivinama, ali takođe i propadaju mnogo brže.“

Naviknut na atmosferske motore u nacionalnoj seriji, Đirolami je podvukao i razliku u načinu na koji snagu oslobađa 1,6 turbo agregat: „A zahvaljujući turbopunjaču, točkovi TC1 automobila se vrlo lako zavrte u mestu, teško je pronaći pravu granicu na ubrzanju.“

Zaključujemo: Bebu Đirolami želi da izađe na globalnu scenu u fabričkom timu. Argentinskim trkačima je novac najveća prepreka za internacionalnu karijeru, ali kada Eurosport, poučen dobrim iskustvom sa Lopesom, hoće još jednog brzog Argentinca i spreman je da posreduje u transferu, ta se prepona lako može prevazići… Đirolami u WTCC-u? Pitanje nije da li, već kada. I, naravno, u kojoj ekipi.