Objavljen kalendar Azijske TCR serije

Azijska TCR serija će u svojoj inauguralnoj sezoni imati pet rundi u periodu od avgusta do novembra meseca.

Prema rečima Dejvida Sonenšera, promotera Azijske TCR serije, izvorni plan bio je da takmičenje krene u maju u Koreji, ali je zbog organizacionih i logističkih prepreka njegov početak odložen za sredinu avgusta. Osnovni problem leži u tome što automobila TCR specifikacija još nema u dovoljnom broju.

„Morali smo da budemo realni i prihvatimo činjenicu da većina automobila ne bi mogla da bude isporučena da smo startovali ranije“, objasnio je Sonenšer. „Naša prva runda sada će se voziti zajedno sa Kineskim šampionatom turing automobila (CCTC), što nam omogućuje da prikažemo novu kategoriju jednom od najvećih tržišta na svetu. Neki od najkonkurentnijih azijskih timova već pokazuju značajno interesovanje za TCR seriju i mnogi od njih čekaju na isporuku svojih automobila.“

Photo_news_013_946f982b2d24e9a25a32685a352b3304Posle Kine, TCR Azija će u svojoj prvoj sezoni obići i Maleziju, Singapur (gde zajedno sa TCR Internacionalnom serijom nastupa u okviru gran pri vikenda Formule 1) i Tajland. Mesto održavanja poslednje runde tek treba da bude objavljeno, ali datum ubedljivo govori u prilog pretpostavci da će to biti staza Makau Guja, u okviru 62. Velike nagrade Makaua.

Ulazak Japana i Koreje u program serije predviđen je za 2016. godinu

2015. TCR Azija – kalendar
16.8. – Guangdong, Kina
6.9. Sepang, Malezija
20.9 – Marina Bej, Singapur
25.10. – Buriram, Tajland
22.11. – biće određeno naknadno