Od Dinda Kapela do Mikele Čeruti: Oni predstavljaju CIT-TCR šampionat na Adriji

Partenza gara 2

Kako smo ranije najavili, promoter Italijanskog turing šampionata TCR (CIT-TCR) iskoristiće drugi dan TCR test balansa performansi na autodromu Adrija da predstavi protagoniste svoje serije u 2017.

Potvrđeno je da će događaju prisustvovati predstavnici većine proizvođača ili tjunera koji su izradili automobile po TCR specifikaciji, a koji imaju poslovno-sportske interese na italijanskoj sceni.

Tako će Audi zastupati čelnici kuće iz Ingolštata i Rinaldo Kapelo, znameniti turing i endurans trkač, sada u ulozi ambasadora brenda sa četiri prstena.

Ispred tjunera Romeo Feraris, koji je po sopstvenoj privatnoj inicijativi vratio “alfa romeo đulijetu” na globalnu scenu, pojaviće se Mikela Čeruti, pilotesa od početka angažovana u ovom programu.

Hondu će predstavljati JAS motorsport i aktuelni TCR šampion Italije Roberto Kolčago.

U ime Seata na Adriji će se naći Haime Puđ, direktor sportskog odeljenja španskog brenda.

“Subaru TCR” je još jedan privatni poduhvat sa izvesnom podrškom japanskog proizvođača. Interese marke zastupaju tjuner Top Ran motorsport i njegov prvi čovek Renato Ruso.

Najzad, Italijani očekuju i dolazak čelnih ljudi Folksvagen motorsporta.

Prezentacija CIT-TCR šampionata zakazana je za 2. mart u 14:30, na konferenciji za medije na kojoj će učestvovati i otac TCR koncepta Marčelo Loti.

Ovogodišnje TCR prvenstvo Italije startuje 7. maja na autodromu Adrija.